Ethiek in het sociaal werk

Start

Hoofddorp*, dinsdag 7 september 2021

*Let op: vanwege de coronamaatregelen kunnen we tijdelijk niet in de gebouwen van Inholland terecht. Omdat we het belangrijk vinden dat onze deelnemers óók van elkaar leren en elkaar kunnen ontmoeten, worden de bijeenkomsten verzorgd op de externe locatie FLX Space in Hoofddorp.

Duur

10 bijeenkomsten op dinsdag van 18:30 - 21:00 uur in 2,5 maand

Studiebelasting

totaal 75 SBU

Waardepapier

certificaat Inholland Academy

Investering

€ 600
NB: Scholingskosten fiscaal aftrekbaar of in termijnen betalen? Lees verder! 


Type

opleiding

Niveau

post-hbo

Docent  Fons Klaase

De opleiding Sociaal onrecht in de praktijk van de sociaal werker wordt verzorgd door Fons Klaase. Hij heeft jarenlang als docent gewerkt in het HBO-Social Work en is gespecialiseerd in de ethiek, filosofie en normatieve professionalisering van het sociaal werk. Over de beroepsethiek van het maatschappelijk werk heeft hij een boek geschreven: Klaase, F. (2015). Beroepsethiek voor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Amersfoort: ThiemeMeulenhoff.

Daarnaast is hij gepromoveerd op een sociaal-filosofisch onderzoek naar het sociaal werk: Klaase, F. (2017). Professionele moed in het sociaal werk. Over sociale rechtvaardigheid, agogisch vakmanschap & het parrèsiastisch êthos. Delft: Uitgeverij Eburon. PDF-versie is hier te vinden. De opleiding Ethiek in het sociaal werk komt voort uit dit promotieonderzoek.

Over dit onderwerp schrijft hij artikelen voor verschillende tijdschriften. Zie bijvoorbeeld in het oktobernummer van Vakblad Sociaal Werk zijn artikel Moreel beraad in het licht van sociale rechtvaardigheid. Een socratisch-parrèsiastische werkwijze’  Lees hier het artikelIn december 2017 verscheen zijn artikel Goed sociaal werk vereist een kritische benadering van wetenschap in het digitale tijdschrift Sociale Vraagstukken. Recent (begin 2021) is zijn nieuwste boek uitgekomen: Klaase, F. (2021). Wat staat er op het spel? Sociale ethiek voor zorg en welzijn. Bussum: Uitgeverij Coutinho.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Samantha Dooper bewerkt.png

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Samantha Dooper
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Samantha
T: 06 1527 9389 | 088 466 30 30
E: samantha.dooper@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven