Motiverende Gespreksvoering, verdiepingscursus

Programma verdiepingscursus Motiverende Gespreksvoering

De verdiepingscursus Motiverende Gespreksvoering duurt drie dagen. De werkvormen zijn afwisselend en er is veel ruimte voor eigen inbreng. Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1 Verandertaal: De motivatie van de cliënt ontlokken en versterken

Methodisch ontlokken is het hart van Motiverende Gespreksvoering (MGV). Het ontlokken en versterken van verandertaal (zelfmotiverende uitspraken) maakt de methodiek bewezen effectief. Op de eerste dag verkennen en oefenen we verschillende strategieën om verandertaal te ontlokken. Omdat ambivalente cliënten uiteraard ook ‘behoudtaal’ uiten, leren we ook goed te reageren op deze weerstand.

Dag 2 Van voornemen naar een kansrijk plan: Veranderplannen met cliënten maken

‘Dus je gaat wat minder impulsaankopen doen.’ Tsja, zo’n voornemen leidt zelden tot resultaat. Bij Motiverende Gespreksvoering worden voornemens omgesmeed tot concrete, haalbare plannen. Jij helpt de cliënt om samen met jou zijn plannen te ontwerpen. Dit onderdeel is essentieel voor blijvende (gedrags)verandering.

Dag 3 De nauwelijks te motiveren cliënt (of ambtenaar, teamleider of directeur)

Wie kent ze niet: cliënten met nauwelijks probleembesef. Of collega’s, teamleiders of directeuren die weinig oog hebben voor de onbedoelde neveneffecten van hun aanpak. In de praktijk blijkt dat MGV juist bij ‘ongemotiveerde anderen’ bijzonder krachtig is. Deze dag bespreken we verschillende strategieën om probleembesef te ontlokken. We bouwen samen aan motivatie ‘vanaf het nulpunt’.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030