Doorstuderen na hbo? Start met een praktijkgerichte post-hbo opleiding

Je hebt jouw hbo-opleiding met succes afgerond, maar wilt daarna graag blijven doorstuderen? Dat kan! Met een praktijkgerichte post-hbo opleiding kun jij uitstekend de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling zetten.

Een post-hbo opleiding is bedoeld voor hbo-opgeleide professionals die in korte tijd nieuwe kennis en vaardigheden willen opdoen binnen hun vakgebied, of zichzelf juist willen omscholen naar een andere, kansrijke sector.

Waarom doorstuderen na je hbo-opleiding?

Er zijn natuurlijke meerdere goede redenen waarom het verstandig is om te blijven doorstuderen na het behalen van jouw hbo-diploma. Zo is bijvoorbeeld de arbeidsmarkt continu in beweging, waardoor het belangrijk is om bij te blijven. Maar denk vooral ook aan onderstaande 5 redenen:

 1. Met een post-hbo opleiding word je beter in je werk
  In een post-hbo opleiding doe je nieuwe kennis en vaardigheden op. Vaak kun je beide zaken direct toepassen in de praktijk. Meer vakkennis zorgt ervoor dat je productiever bent en nieuwe inzichten zorgen voor inspiratie en discussie. Je wordt dan ook beter in je werk. Hierdoor plukt uiteindelijk de gehele organisatie de vruchten van jouw opleiding.
 2. Blijven leren zorgt voor meer werkplezier
  Uit meerdere onderzoeken onder werknemers is gebleken dat het volgen van een opleiding als leuk en uitdagend wordt ervaren. Leren geeft je de kans om het maximale uit jezelf te halen. Nieuwe kennis en vaardigheden zorgen voor meer zelfvertrouwen, inspiratie en energie. Het volgen van een opleiding zorgt dan ook voor meer werkplezier.
 3. Vaak leidt het volgen van een post-hbo opleiding tot meer salaris
  Wanneer je met succes een post-hbo opleiding hebt gevolgd, kun je met jouw opgedane kennis en vaardigheden extra waarde toevoegen aan de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een andere functie of meer verantwoordelijkheden. Vaak staat daar ook een hoger salaris tegenover.
 4. Je kunt jezelf klaarstomen voor een carrièreswitch
  Twijfel je achteraf of je met jouw hbo-opleiding destijds wel de juiste keuze hebt gemaakt? Door in de avonduren een post-hbo opleiding te volgen, kun je jezelf in relatief korte tijd omscholen naar een functie in een vakgebied dat nog beter bij je past.
 5. Je wisselt ervaringen uit met andere professionals en vergroot zo je netwerk
   Tijdens een post-hbo opleiding volg je bijeenkomsten met andere, enthousiaste professionals, vaak uit verschillende branches, waarmee je ervaringen uitwisselt. Zo leer je van én met elkaar. Hierdoor vergroot je meteen jouw professionele netwerk, handig voor in de toekomst. 

Kosten doorstuderen na je hbo-opleiding

Wanneer je ervoor kiest om na je hbo een post-hbo opleiding te gaan volgen, dan hangen de kosten o.a. af van de duur en inhoud van het programma. Er zijn gelukkig veel aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en subsidies waarmee je jouw opleidingsbudget flink kunt vergroten. Denk aan opleidingsbudget vanuit de werkgever, CAO-afspraken op het gebied van scholing en specifieke scholingsvouchers per regio of vakgebied. Lees hier 6 handige, financiële tips die je mogelijk kunt gebruiken bij het doorstuderen na je hbo-opleiding.

Kies voor een praktijkgerichte post-hbo opleiding

Inholland Academy biedt jou meer dan 140 praktijkgerichte post-hbo opleidingen en modules. Je kunt kiezen uit 13 vakgebieden, waaronder zeer kansrijke sectoren als Big Data en ICT, Energietransitie, Onderwijs, Huisartsenzorg en Verpleegkunde. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder het complete aanbod. 

Bekijk onze post-hbo opleidingen

Waarom kies je voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy?

 1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
 2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
 3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
 4. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
 5. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
 6. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
 7. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030