Online Open Avond 15 december

Opleiding volgen? 6 tips om je werkgever te overtuigen!

Opleiding volgen? 6 tips om je werkgever te overtuigen!

Wil je een post-hbo opleiding of cursus naast je baan volgen, maar krijg je geen toestemming, scholingsbudget of studieuren van je leidinggevende? Lees hier 6 tips om je werkgever te overtuigen.

1. Een opleiding levert jou en de organisatie direct rendement op

In een post-hbo opleiding of cursus doe je nieuwe kennis en vaardigheden op. Vaak kunnen beide zaken direct worden toegepast in de praktijk. Meer vakkennis zorgt voor een hogere productiviteit en nieuwe inzichten zorgen voor inspiratie en discussie. Daar plukken ook collega’s de vruchten van. En daardoor heeft uiteindelijk de gehele organisatie baat bij jouw opleiding.

2. Het volgen van een opleiding vergroot je flexibiliteit

Het volgen van een opleiding of cursus maakt je weerbaarder in een steeds veranderende samenleving. Door het verdiepen of verbreden van je kennis word je flexibeler en beter inzetbaar. Hiervan profiteert jouw organisatie op het moment dat er strategische veranderingen nodig zijn. 

3. Leren is leuk en zorgt voor meer werkplezier

Uit onderzoek onder professionals is gebleken dat het volgen van een opleiding of cursus als leuk en uitdagend wordt ervaren. Het geeft medewerkers de kans om het maximale uit zichzelf te halen. Nieuwe kennis en vaardigheden zorgen voor inspiratie en energie. Dit motiveert medewerkers om in hun dagelijkse werkzaamheden een stapje extra te doen.    

4. Fiscale voordelen scholing: studiekosten werkgever aftrekbaar

Wist je dat niet alleen je eigen studiekosten grotendeels aftrekbaar zijn van de belasting, maar ook die van je werkgever? Werkgevers en ondernemers kunnen scholingskosten namelijk als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst. Kijk op www.belastingdienst.nl.

5. Stel met je werkgever een scholingsovereenkomst op

Is je werkgever bang dat je na het afronden van je opleiding of cursus ergens anders gaat solliciteren? Stel voor dat je in dat geval een deel van de opleidingskosten terugbetaalt. Leg dit vast in een scholingsovereenkomst.

6. Gebruik een goede motivatiebrief voor je scholingsaanvraag

Heb je genoeg argumenten verzameld om je werkgever te overtuigen om in jouw opleiding of cursus te investeren? Gebruik een goede motivatiebrief voor je scholingsaanvraag. Beschrijf daarin o.a. de toegevoegde waarde van de opleiding voor je werkzaamheden en persoonlijke leerdoelen. Maar ook wat deze bijdraagt aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Vergeet uiteraard niet belangrijke praktische zaken als scholingskosten en studieduur te vermelden. Wees hierbij zo concreet mogelijk.    

Onze post-hbo opleidingen

Wij bieden meer dan 140 opleidingen op post-hbo niveau. Onze opleidingen sluiten aan op bachelorprogramma's en zijn sterk praktijkgericht. Je kunt kiezen uit 11 vakgebieden.

Bekijk onze post-hbo opleidingen

Waarom kies je voor Inholland Academy?

  1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en wisselt ervaringen uit
  5. Met 10 leslocaties zijn we goed bereisbaar
  6. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een leslocatie

Heb je een andere vraag?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030