Veelgestelde vragen

Wat is post-hbo?

Betekenis post-hbo of post-bachelor

Een post-hbo opleiding (post-bachelor en post-initieel hebben dezelfde betekenis) is bedoeld voor hbo-opgeleide professionals die zich verder willen ontwikkelen of specialiseren in hun vakgebied. Ook mensen die aantoonbaar over hbo werk- en denkniveau beschikken, komen voor deze vorm van bij- en nascholing in aanmerking. Het niveau van een post-hbo opleiding is hbo+. 

Voor wie is een post-hbo opleiding of cursus de ideale stap?

Ben je in het bezit van een hbo-diploma (bachelordiploma), maar wil je als werkende professional graag je kennis en vaardigheden verbreden of verdiepen? In dat geval is een praktijkgerichte post-hbo opleiding of cursus van Inholland Academy iets voor jou. 

Post-hbo registraties en certificering

Bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (onderdeel CPION) kunnen post-hbo-opleidingen geregistreerd worden als officiële registeropleiding. Het doel hiervan is om via kwalitatieve toetsing onderscheid aan te brengen in het uitgebreide aanbod aan post-hbo-opleidingen in Nederland. Een groot aantal door Inholland Academy aangeboden post-hbo-opleidingen is door de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland geaccrediteerd.

Daarnaast is een aanzienlijk deel van ons opleidingsaanbod gevalideerd door www.registerleraar.nl. Dit is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs.  

Durf te leren bij Inholland Academy

Je hebt een hbo-diploma op zak, maar wilt graag meer uit je carrière halen? Uitgedaagd worden, het verschil maken op de werkvloer, je team inspireren en een stap verder komen? Maak dan kennis met de praktijkgerichte post-hbo opleidingen en cursussen van Inholland Academy.

Wij bieden meer dan 140 opleidingen op post-hbo niveau die aansluiten op bachelorprogramma's. Je kunt kiezen uit 16 vakgebieden binnen de opleidingsrichtingen Management en Organisatie, Primair Onderwijs en Zorg, Welzijn en Publieke Dienstverlening.

Bekijk onze post-hbo opleidingen

Waarom kies je voor Inholland Academy?

  1. Deelnemers waarderen onze opleidingen met een 8,2. Onze maatwerkklanten geven zelfs een 9,3!
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en wisselt ervaringen uit
  5. Met 10 leslocaties zijn we goed bereisbaar
  6. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een leslocatie

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Telefoon
088-4663030