Wat is post-hbo?

laden

Betekenis post-hbo of post-bachelor

Een post-hbo opleiding (post-bachelor en post-initieel hebben dezelfde betekenis) is bedoeld voor hbo-opgeleide professionals die zich verder willen ontwikkelen of specialiseren in hun vakgebied. Ook mensen die aantoonbaar over hbo werk- en denkniveau beschikken, komen voor deze vorm van bij- en nascholing in aanmerking. Het niveau van een post-hbo opleiding is hbo+. 

Voor wie is een post-hbo opleiding of cursus de ideale stap?

Ben je in het bezit van een hbo-diploma (bachelordiploma), maar wil je als werkende professional graag je kennis en vaardigheden verbreden of verdiepen? In dat geval is een praktijkgerichte post-hbo opleiding of cursus van Inholland Academy iets voor jou. 

Post-hbo registraties en certificering

Bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (onderdeel CPION) kunnen post-hbo-opleidingen geregistreerd worden als officiële registeropleiding. Het doel hiervan is om via kwalitatieve toetsing onderscheid aan te brengen in het uitgebreide aanbod aan post-hbo-opleidingen in Nederland. Een groot aantal door Inholland Academy aangeboden post-hbo-opleidingen is door de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland geaccrediteerd.

Daarnaast is een aanzienlijk deel van ons opleidingsaanbod gevalideerd door www.registerleraar.nl. Dit is het beroepsregister voor leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs.  

Durf te leren bij Inholland Academy

Je hebt een hbo-diploma op zak, maar wilt graag meer uit je carrière halen? Uitgedaagd worden, het verschil maken op de werkvloer, je team inspireren en een stap verder komen? Maak dan kennis met de praktijkgerichte post-hbo opleidingen en cursussen van Inholland Academy.

Wij bieden meer dan 160 opleidingen op post-hbo niveau die aansluiten op bachelorprogramma's. Je kunt kiezen uit 16 vakgebieden binnen de opleidingsrichtingen Zakelijke Dienstverlening, Primair Onderwijs en Zorg, Welzijn en Publieke Dienstverlening.
Bekijk onze post-hbo opleidingen