Nynke Bos
Nynke Bos

Nynke Bos

lector
Lectoraat
E-mail

 

   

Werk samen met Nynke

Even voorstellen

Dr. Nynke Bos is per september 2020 lector van het lectoraat Teaching, Learning & Technology en daarmee onderdeel van het kenniscentrum Onderwijzen en Leren in Diversiteit. Technologie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Bos doet onderzoek naar doordachte, didactische inzet ervan om leerprocessen van groepen en individuele studenten te ondersteunen. Met het lectoraat richt ze zich vooral op het hoger beroepsonderwijs zodat daar de stap van pionieren naar praktijk gemaakt kan worden.

Samenwerken

Nynke Bos ziet vanzelfsprekend vruchtbare kansen voor samenwerking met onderzoek en onderwijs om de effectieve inzet van technologie echt in praktijk te brengen. Daarbij zijn mooie kruisbestuivingen met ICT en data-analyse mogelijk. Ze staat open voor studenten, bijvoorbeeld om nieuwe technologie te ontwikkelen of om het aanbod van haar lectoraat via marketing intern beter over het voetlicht te brengen.

Wie is Nynke Bos?

Expertise

Nynke Bos is actief als lector bij Hogeschool Inholland. Daarnaast is ze betrokken bij de masteropleiding Leren en Innoveren.

Ervaring

Nynke Bos studeerde Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam met als specialisme neuropsychologie. Na enkele jaren in de verslavingszorg ging ze als onderwijskundig adviseur werken in het Academisch Medisch Centrum. Uit liefde voor dat vak koos ze voor een master Onderwijskunde aan de Open Universiteit waar ze vervolgens promoveerde op Blended Learning: hoe gebruiken studenten de verschillende digitale leermiddelen en hoe helpt hen dat? Aan de Universiteit Leiden zette ze haar onderzoek naar ontwerpprincipes voor online leeromgevingen voort. Vanwege haar liefde voor praktijkgericht onderzoek maakte ze daarna de overstap naar Hogeschool Saxion als senior onderzoeker in digitaal onderwijs.

Over Nynke

Nynke noemt zichzelf vrij direct en positief kritisch maar weet ook een gezonde afstand tot haar werk te creëren als zij zich thuis in de groene omgeving van Deventer terugtrekt om te tuinieren, te tennissen of richting Friesland gaat om te zeilen.

"Technologie moet voor docenten gemeengoed gaan worden en ingebed raken in curricula, niet als sluitstuk maar als beginpunt. Zo benut je echt de gecombineerde kracht van fysiek en online onderwijs."

Nynke Bos, lector Teaching, Learning & Technology

Werk samen met Nynke

Kom in contact en stel je vragen