Studeren in Amsterdam

laden
Onze hoofdstad aan de Amstel en Het IJ is dé perfecte plaats om te studeren. Nergens in Nederland vind je zoveel hippe cafés, bruine kroegen, terrassen, clubs, bioscopen en winkels. De stad heeft een enorm cultureel aanbod in de vorm van musea, galeries, theaters, filmhuizen, schouwburgen, maar ook festivals en andere evenementen. Daarnaast biedt Amsterdam talloze mogelijkheden voor stages, afstudeeropdrachten en (bij)banen. 
 
Aan de De Boelelaan staat sinds 2006 het OZW-gebouw (Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn), waar onder meer Social Work, Pedagogiek, Mondzorgkunde, Verpleegkunde en een aantal van onze Agri, Food and Life Sciences-opleidingen gevestigd zijn. De verdiepingen in dit gebouw staan in open verbinding met elkaar: een mooie verwijzing naar het open karakter van Inholland Amsterdam waar je gelijk merkt dat er goed persoonlijk contact is en een vertrouwelijke sfeer. 
Mondzorgkunde 'woont' deels in bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), tegenover het OZW-gebouw en naast het VU medisch centrum. Verloskunde is gevestigd in een modern pand aan de Vlaardingenlaan. De laboratoria voor de Food Commercerce & Technology en Life Sciences & Chemistry, bevinden zich op de Naaldwijkstraat.

Kennis maken

Wil je de sfeer proeven en de locatie in het echt zien? Kom dan langs op een Open Dag of Open Avond. Met ons stappenplan TEST | ONTDEK | KIES kom je erachter wat je interesses en vaardigheden zijn en kun je je vragen stellen aan studenten en docenten van de opleiding(en) waarin je belangstelling hebt. 

Open Dagen/Avonden studiejaar 2018 - 2019

Datum           Tijd           Activiteit            Aanmelden
Wo 31-10-2018   17.00 - 20.00 uur   Open Avond    Meld je aan >
Za 15-12-2018   10.00 - 14.00 uur   Open Dag    
Wo 13-02-2019   17.00 - 20.00 uur   Open Avond    
Za 06-04-2019   10.00 - 14.00 uur   Open Dag    

 

Studiekeuze

Als je al een idee hebt over de studie die je leuk vindt, kom dan proefstuderen. Je toekomstige medestudenten geven jou een kijkje achter de schermen. Zo weet je precies wat je te wachten staat voordat je aan je studie begint. Ook staan studenten voor je klaar, via Vraag het een student, om je vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld de sfeer op school, studiebelasting of je eerste lesdag. 

In iedere fase van je studiekeuze proces kun je bij het Studiekeuze Adviescentrum terecht. Zij helpen je richting te geven aan je studiekeuze tijdens een persoonlijk gesprek. Ook kun je een studiekeuzetest doen. Voor een afspraak en meer informatie ga je naar het Studiekeuze Adviescentrum.

Sociale Media Amsterdam

Wil je in contact komen met onze studenten en medewerkers of iets leuks delen? Volg ons dan op sociale media voor Amsterdam/Diemen: Facebook, Instagram & Twitter

Volg onze vloggers