Den Haag,
24
februari
2021
|
10:12
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen – avondklok verlengd tot 15 maart

online lesgeven apps

Vaak zijn de nieuwe coronabesluiten al voor de persconferentie bekend, toch blijft het iedere keer weer spannend wat de nieuwe maatregelen daadwerkelijk betekenen. Zouden er misschien mogelijkheden komen om elkaar eindelijk weer in het echt te kunnen zien? Helaas voor ons blijkt ook deze keer dat we toch nog even op onze tanden moeten bijten.

Het kabinet heeft besloten de avondklok te verlengen tot woensdag 15 maart 04.30 uur. Tot die tijd blijft het dus verplicht om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 ’s ochtends binnen te blijven. Het kabinet wil met deze maatregel de benodigde ruimte creëren om elders te versoepelen.

Jammer genoeg liggen er voor het hoger onderwijs vooralsnog geen grote versoepelingen in het verschiet. Wel geldt dat naast de bestaande uitzonderingen op de avondklok voor toetsing en onderwijs aan kwetsbare studenten, ook praktijkonderwijs in de avonduren weer mogelijk wordt. Verder blijven de huidige maatregelen van kracht. Dat betekent dat we ook na 3 maart online les blijven geven. Meer specifieke informatie over je rooster volgt via je opleiding.

Na 21.00 uur naar huis?
Met een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een bewijs van het tentamen dat je moet maken in de avond of kopie van je rooster, kun je ook ná 21.00 uur naar huis reizen. Deze eigen verklaring ontvang je van ons na het maken van je tentamen, toets of het volgen van je praktijkles. Het bewijs van het tentamen kun je aantonen via de bevestigingsmail van je toets of tentamen of via de MijnInholland-app. Dit laatste geldt ook voor je praktijkles. De reeds bestaande coronamaatregelen blijven gelden.

De tweede verlenging van de avondklok en blijvende beperkingen voor het hoger onderwijs vragen wederom veel van jouw veerkracht. Toch hopen we, met de versoepelingen in het primair onderwijs en het mbo, dat er ook versoepelingen voor het hbo in zicht komen.

We weten dat jullie onder grote druk staan. Toch hopen we dat jullie de kracht hebben om vol te houden. Lukt dat toch niet (altijd) en heb je hulp nodig om wat voor reden dan ook? Blijf er niet mee rondlopen en neem contact op met je opleiding, studieloopbaanbegeleider, coach, de decaan of de studentbuddy’s van het Studentsucces Centrum.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.