Den Haag,
16
februari
2022
|
09:23
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 15 februari: veel versoepelingen in het vooruitzicht

mondkapje afdoen

Bijna twee jaar nadat het land ‘op slot’ ging, kondigde het kabinet gisteren eindelijk aan dat de samenleving weer verder open kan. Na een periode, laverend tussen extra maatregelen en versoepelingen, zijn wij blij dat ook het hoger onderwijs helemaal van het slot kan en je als vanouds kunt genieten van je studententijd. Trots zijn we dat jij en je medestudenten het hebben volgehouden. 

Stapsgewijs gelden de volgende versoepelingen voor het hoger onderwijs: 

  • Vanaf 18 februari vervalt de maximale groepsgrootte van 75 personen. 
  • Per 25 februari hoef je geen mondkapje meer te dragen in de hogeschool. Voel je vrij om hem wel te dragen als je je daar prettiger bij voelt.  

Houd je aan de basismaatregelen 
Met de versoepelingen is het des te belangrijker dat we ons aan de basisregels houden. Het risico op besmettingen is nog steeds aanwezig. We weten dat er studenten zijn die het ook spannend vinden naar de hogeschool te komen. Hou rekening met elkaar! 

We roepen nogmaals op: blijf thuis bij klachten, was je handen regelmatig en hoest in je elleboog. Doe ook regelmatig een zelftest als je naar de hogeschool komt. Je kunt zelftesten kosteloos bestellen via zelftestonderwijs.nl of meenemen vanaf de hogeschool. 

 We hopen dat deze versoepelingen blijvend zijn. Heb je nog vragen, dan kun je altijd terecht bij het Student Succescentrum of kijk bij Weten & Regelen op Iris. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.