Amsterdam,
15
juni
2020
|
14:38
Europe/Amsterdam

Docent van het jaar Ewald Edink genomineerd voor landelijke titel

Na verkozen te zijn tot Inholland-docent van het jaar is Ewald Edink nu ook één van de vier finalisten van de landelijke Docent van het Jaar-verkiezing 2020, georganiseerd door studentenorganisatie ISO. “Deze nominatie is uiteraard een grote eer!”, aldus Ewald. Volgende week wordt de winnaar bekendgemaakt.

“Het is erg leuk om te zien dat ook mensen van buiten Inholland waardering hebben voor de onderwijsvernieuwingen die we binnen onze opleiding doorvoeren”, zegt de docent bij de opleiding Chemie in Amsterdam. “Of ik uiteindelijk win of niet, vind ik persoonlijk niet zo belangrijk. Mijn doel is vooral om samen met collega’s mooi onderwijs te maken dat studenten inspireert en motiveert. Wanneer studenten aangeven dat ze onze lessen kunnen waarderen en de meesten een mooi resultaat voor de toets halen, ben ik al heel tevreden!”

In zijn pitch stelt Ewald zich voor aan een landelijk publiek. Voordat hij 4,5 jaar geleden bij Inholland aan de slag ging deed Ewald voor de Vrije Universiteit onderzoek naar medicijnen. Hij vertelt dat hij bij zijn lessen voorbeelden uit de praktijk gebruikt om studenten te enthousiasmeren, maar ook om de relevantie van de leerstof aan te geven. Verder is Ewald “groot fan” van blended learning, om studenten met behulp van ICT-toepassingen ook buiten het klaslokaal actief met de leerstof bezig te laten zijn.

Lees ook:

Ewald Edink wint Wij Inholland award – Docent van het jaar 2020

‘Domme vragen bestaan niet bij Ewald’ (Interview)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.