Delft,
16
juli
2019
|
11:01
Europe/Amsterdam

LTO Noord scriptieprijzen 2019: onderzoek voedselveiligheid grote winnaar

Chantal hoofdprijs LTO Noord scriptieprijs 2019

Chantal Govaart, student Food Commerce and Technology van Hogeschool Inholland Delft, heeft met haar afstudeeronderzoek 'Identificatie en beheersing van Listeria monocytogenes', de LTO Noord KNLC-scriptieprijs 2019 gewonnen. Tijdens de diplomering ontving zij een cheque van 1000 euro uit handen van Nico Verduin, algemeen bestuurslid bij LTO Noord.

Volgens hem is deze geldprijs een terechte waardering voor de kwaliteit van het geleverde werk. "Dit onderzoek gaat over voedselveiligheid, een zeer actueel thema! Het is breed ingestoken, goed geschreven en voorzien van heldere conclusies en adviezen. De resultaten zijn direct toepasbaar voor de opdrachtgever", aldus Verduin.

Chantal is inmiddels werkzaam bij het bedrijf en druk bezig met de implementatie van aanbevelingen en vervolgwerkzaamheden die uit haar onderzoek zijn voortgekomen.

Tweede en derde prijs
De tweede en derde prijs, elk goed voor 250 euro, gingen naar Jessy Smit, student
Dier- en Veehouderij (links), en Denise den Otter, ook student Food Commerce and Technology.

 

 

 

 


 

Jessy haar scriptie gaat over de gevaren op de kinderboerderij. De jury is van mening dat Jessy haar scriptie zeer relevant is en bredere belangstelling verdient. Volgens hen heeft Jessy alle kanten van het brede spectrum rondom dier- en mensgezondheid beschreven en kunnen de adviezen meteen door de opdrachtgever worden overgenomen.

Denise deed onderzoek naar het belang van flavours voor de eindkwaliteit van zuurdesembrood en maakte een handleiding die door productontwikkelaars gebruikt kan worden.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.