Den Haag,
04
december
2019
|
09:27
Europe/Amsterdam

Wie wordt Ondersteuner van het jaar 2020?

Ondersteunende collega’s zijn net zo onmisbaar voor goed onderwijs als docenten. Elke dag weer zorgen ze samen met docenten dat lessen op rolletjes lopen en dat studenten kunnen rekenen op goede dienstverlening. Wie het meest inspirerende voorbeeld is? Dat weten we dinsdag 7 januari wanneer voor de derde keer de Wij Inholland award wordt uitgereikt voor Ondersteuner van het jaar, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Inholland Den Haag.

De genomineerden zijn dit jaar:

 • Nannie Kamphuis – ambtelijk secretaris College van Bestuur, stafdienst Bestuurszaken
  "Nannie is goed benaderbaar en loyaal. Zij heeft een topgeheugen wat waardevol voor de organisatie is. Hoewel Nannie volgend jaar met pensioen gaat, betekent dit niet dat zij stil staat: zij ontwikkelt zich nog steeds, bijvoorbeeld in de ondersteuning van de nieuwe vergadercyclus van het DO. Zij loopt voorop in de IVT-vernieuwing zoals Sharepoint en One Drive en neemt haar collega’s hierin mee."
   
 • Abdi Nasir – adviseur onderwijslogistiek, Domein Onderwijs &Innovatie
  "Abdi zijn kracht ligt in het goed onderhouden en benutten van de relaties die hij heeft met zijn collega’s binnen het domein, maar ook buiten het domein. Hij kent de organisatie door en door.en. Abdi denkt in mogelijkheden en staat open voor verandering, waardoor hij durft te leren, denk hierbij aan het project 100% digitaal toetsen."

   
 • Andrew Smith – projectleider, stafdienst IVT
  "De uitrol van de laptops op de locaties is een succes geworden door de inzet van het 'Kan ik u helpen-team'. Andrew heeft een laagdrempelige aanpak en het voorop zetten van de betrokken collega’s zorgde voor enthousiaste reacties. Andrew is positief, adaptief en weet een goede samenwerking en verbinding te krijgen met alle betrokkenen."

Ook Sandra Borsboom (medewerker gegevensbeheer Agri,Food & Lifesciences) en Frans Bijma (beleidsmedewerker Business, Finance & Law) zijn voorgedragen, maar helaas niet doorgedrongen tot de top 3. De jury zegt over hen: "Ook zij zijn toppers die elke dag hard werken, zowel voor als achter de schermen, om het onderwijs en onderzoek te ondersteunen."

Criteria
De jury kiest de Ondersteuner van het jaar op grond van de criteria uit het Inholland Onderwijskompas: Persoonlijk en dichtbij, Durf te leren en Kwaliteit in interactie. Dit betekent bijvoorbeeld dat de winnaar op een proactieve en servicegerichte manier communiceert met studenten, docenten en andere collega’s (Persoonlijk en dichtbij). Daarnaast werkt hij continu om zichzelf (verder) te professionaliseren en durft hij af te wijken van de regel (Durf te leren). Ook draagt hij bij aan een waardevolle samenwerking met team en organisatie (Kwaliteit in interactie)

Winnaars 2018 en 2019
Vorig jaar ging de award voor Ondersteuner van het jaar naar Sofie Odekerken, jurist van de stafafdeling Onderwijsbeleid-Juridische Zaken. Onder andere vanwege “haar verbindende houding en vriendelijke, besliste en heldere manier van communiceren”. Daarnaast was de jury lovend over haar “kracht om ingewikkelde juridische punten terug te brengen tot begrijpelijke zaken. Zij maakt het daarbij mogelijk ieders belangen goed af te wegen”. In 2018 ging de award naar Izaak Pattiwael, werkzaam voor Inholland Serviceorganisatie (ISO) in Rotterdam en Dordrecht.

Lees ook:

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.