Studiesucces

Behoeften van studenten zijn verschillend, maar persoonlijke aandacht is een rode draad.

Individuele gesprekken

Om de verbinding met de student vast te houden, voeren we individuele gesprekken met studenten. Dan kan het gaan om praktische zaken, zoals planning en het vinden van tijd voor de studie. Voor de student kan het directe - persoonlijk en dichtbije - contact met de docent of slb’er het verschil maken. Soms blijkt tijdens deze gesprekken ook dat de student meer hulp nodig heeft van bijvoorbeeld een decaan of psycholoog.

"Het persoonlijke contact maakte voor mij het verschil. Dat is toch anders dan wanneer het contact digitaal verloopt. Tijdens ieder gesprek maakten wij afspraken over wat ik de komende weken zou gaan doen. Als ik dan bij het volgende gesprek mijn werk niet af had, dacht de begeleider mee over oplossingen om het wel voor elkaar te krijgen. Ook dat heeft mij enorm geholpen. Echt enorm."

Student Thijs Steenweg, Pabo

Persoonlijke aandacht

Hoe verschillend de behoeften van de studenten ook zijn, er is een rode draad: persoonlijke aandacht. Daar hebben zij allemaal behoefte aan. Dat kost veel tijd, energie en soms erg veel geduld, maar in de meeste gevallen levert het veel op. Want persoonlijk contact mondt regelmatig uit in een speciale en persoonlijke band tussen student en begeleider en dit kan de student net dat zetje geven dat hij of zij nodig heeft.

Er zijn vele individuele gesprekken gevoerd met langstudeerders. Velen van hen geven aan dat zij dit gesprek eerder hadden willen voeren. Binnen een aantal opleidingen worden tweemaal per jaar individuele voortgangsgesprekken gevoerd met studenten.

Tip: gebruik bij deze gesprekken gegevens uit de studentmonitor.

Doel en doelgroep

Door middel van persoonlijke aandacht en begeleiding willen we de student begeleiden naar het diploma.

Belangrijkste randvoorwaarden

Begeleiders zijn getraind in gespreksvaardigheden en er is voldoende tijd om individueel te kunnen begeleiden.

Belangrijkste opbrengsten

Tevreden studenten die middels persoonlijke begeleiding betere keuzes kunnen maken in hun leerproces en daardoor sneller afstuderen.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Linda Adrichem via Linda.Adrichem@inholland.nl.