Webinars: En de Keuze is reuze!

Lectoraat
Human Capital
Duur
juni 2020 t/m december 2020
Locatie
alle Inholland-locaties
Contact
Petra Biemans

Het doel van 'En de Keuze is reuze!'

Er gebeurt momenteel heel veel op de arbeidsmarkt en dat heeft invloed op je loopbaan. Het is dus niet alleen belangrijk om je goed voor te bereiden op je studiekeuze, maar ook om voorbereid te zijn op trends in de wereld om ons heen. 

De afgelopen jaren hebben de onderzoekers van Human Capital diverse onderzoeken uitgevoerd en daar veel kennis uit verworven. Deze kennis, rondom de thema's duurzame studiekeuze en duurzame loopbaanontwikkeling, willen we delen. Zo hebben we webinars ontwikkeld voor leerlingen en decanen van mbo (en vo) en instroomcoördinatoren, met opdrachten voor studenten die uitdagen tot oriëntatie op de arbeidsmarkt en oriëntatie op beroepen en functies. 

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

We hebben onze kennis, die we doorgaans in de vorm van lezingen en artikelen verspreiden, nu verwoord in enkele webinars. In deze webinars zijn onderdelen van filmpjes en animaties verwerkt. Ook is er een webinar met opdrachten gemaakt, die leerlingen en studenten kunnen uitvoeren om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en op beroepen en functies.

De webinars zijn gebaseerd op allerlei projecten die we de afgelopen jaren met diverse partners uit onderwijs en werkveld hebben uitgevoerd.

Wat is het (verwachte) resultaat?

Voortvloeiend uit ons onderzoek, waarin de verandering van werk centraal staat, zijn enkele webinars opgenomen. Deze geven inzicht in hoe de arbeidsmarkt verandert en hoe je je als (aankomend) student optimaal op je keuze kunt voorbereiden.

Download hier de webinars 'En de keuze is reuze':

  1. Webinar 'Wat komt er allemaal kijken bij het kiezen voor een (vervolg)studie en beroep?'
  2. Webinar 'Wat gebeurt er op de arbeidsmarkt?
  3. Webinar 'Verwerkingsopdrachten bij webinar 1 en 2'

 

"De webinars dagen uit actief op zoek te gaan naar beroepen en functies waar je niet direct aan denkt. Door meer exploratie is de kans groter dat een opleiding wordt gekozen die beter bij de verwachtingen van de student aansluit."

Petra Biemans, lector Human Capital

Werk samen met Petra

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0615279712