Jürg Thölke
Jürg Thölke

Jürg Thölke

lector
Lectoraat
Telefoon
E-mail

 Werk samen met Jürg

English? Read more here

Even voorstellen

Dr. Jürg Thölke is sinds oktober 2019 lector van het lectoraat Authentic Leadership die onderdeel uitmaakt van het kenniscentrum Creative Business. Authentiek leiderschap beoogt het leiderschap dat in elk individu en in elke groep aanwezig is te mobiliseren. Dat vergt zelfkennis en verbinding met de ander. Bij Inholland wil Thölke onderwijsconcepten ontwikkelen en toepassen om studenten ervaring op te laten doen met authentiek leiderschap en samenwerken. Doel is om in een vorm van co-creatie maatschappelijke vraagstukken met betrokkenen binnen en buiten Inholland aan te pakken.

Samenwerken

Lector Jürg Thölke voelt zich thuis in het kenniscentrum Creative Business. Want creativiteit is volgens hem een van de belangrijkste onderdelen van leiderschap. Hij steekt zijn hand dan ook graag uit naar kunstenaars en game-ontwikkelaars, theater- en filmmakers, ontwerpers en musici. In samenspel met tal van andere maatschappelijke partners is juist hun creatieve inbreng welkom om naar antwoorden te zoeken op grote uitdagingen in stedelijke gebieden.

Meer over Jürg Thölke

Expertise

Jürg Thölke is lector bij Hogeschool Inholland. Daarnaast heeft hij zijn eigen organisatie adviespraktijk en is hij verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit.  Zijn werk is gericht op de ontwikkeling van leiderschap voor profit en non-profit organisaties in binnen- en buitenland.

Ervaring

Jürg Thölke studeerde bedrijfskunde in zijn geboorteland Zwitserland. Hij specialiseerde zich in organisatiepsychologie, innovatie en toerisme. In 1998 promoveerde hij aan de TU Delft op innovatie in organisaties. Daarna stapte hij over naar Nyenrode Business Universiteit waar hij zich richtte op leiderschapsprocessen in bedrijven. Na tien jaar ging hij zich als lector toeleggen op het thema leiding geven aan onderwijsinnovatie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarin stond onderzoek naar authentiek leiderschap van docenten en studenten al centraal. 

Over Jürg

Jürg Thölke is geboren in Zwitserland. Hij heeft twee kinderen die volop in de puberteit zijn. Alleen al daarom noemt hij hen wellicht zijn belangrijkste leermeesters in authentiek leiderschap.

"Het is best spannend de wijsheid van de groep te benutten. Hierin ligt mijn kracht en interesse: het laten ontstaan van de juiste omgeving van co-creatie."


Jürg Thölke, lector Authentic Leadership

Werk samen met Jürg

Kom in contact en stel je vragen

Jürg Thölke
Telefoon
0651759993