Nelleke Kreike
Nelleke Kreike

Nelleke Kreike

lector
Onderzoekslijn(en)
Telefoon
E-mail

Werk samen met Nelleke

Even voorstellen

Nelleke Kreike is sinds 2013 lector Green Biotechnology bij Hogeschool Inholland. Zij doet onder de vlag van het Research and Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences (RIC-AFL) praktijkgericht onderzoek naar nieuwe moleculaire veredelingstechnieken in samenwerking met de opleiding Biotechnologie van Inholland Amsterdam.  

Samenwerking

Samen met studenten en (docent-)onderzoekers versterkt Kreike de duurzame concurrentie positie van de zaadtechnologie- en de plantenverdelingssector. Studenten op dit onderzoeksgebied kunnen de minor Plantkunde volgen en stage- en afstudeer projecten in de Werkplaats Moleculaire Veredeling uitvoeren. Ook kunnen zij stages doen bij bedrijven in de veredelingssector en universiteiten. Bedrijven kunnen via het RIC-AGL terecht bij Kreike voor onderzoeksvragen. Via Inholland Academy wordt ook de cursus Novel Breeding Tools aangeboden voor bedrijven die hun medewerkers willen (bij)scholen over de nieuwste moleculaire technieken en toepassingen in de veredeling.

Meer over Nelleke Kreike

Expertise

Samen met veredelingsbedrijven Syngenta, Rijk Zwaan enScienza, Wageningen Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen doet Kreike met docent-onderzoekers en studenten Biotechnologie onderzoek naar toepassingen van de nieuwste genoom editing techniek  CRISPR/Cas.

Ervaring

Kreike studeerde biologie aan de Vrije Universiteit en deed onder andere promotieonderzoek aan het instituut Plant Research International (PRI) van Wageningen Universiteit. Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen speelde ze een belangrijke rol bij de opzet van de opleiding Moleculaire Plantenbiologie.

Alle publicaties van Nelleke:

Werk samen met Nelleke

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
+ (31) 621 115 471