Tjeerd van der Ploeg

associate lector
Telephone
Email

Dr. Tjeerd van der Ploeg is sinds september 2017 associate lector bij de onderzoekslijn Data Driven Smart Society (DDSS) bij het Research & Innovation Centre Techniek, Ontwerpen en Informatica (RIC-TOI), een van de onderzoeksgroepen van Hogeschool Inholland. 

Meer over Tjeerd van der Ploeg

Huidige werk

Van der Ploeg is docent statistiek, wiskunde en informatica bij Inholland Alkmaar en statisticus en adviseur bij onder andere het Westfriesgasthuis in Hoorn en het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar.

Loopbaan

Van der Ploeg is in januari 2018 gepromoveerd op het onderwerp  ‘Prediction of Medical Outcomes with Modern Modelling Techniques bij het Universitair Medisch Centrum Rotterdam (ErasmusMC). De uitkomsten van zijn onderzoek zijn een belangrijke stap in de Data Driven Smart Society, waar grote hoeveelheden data (Big Data), met waardevolle informatie, een steeds belangrijkere rol spelen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Achtergrond

Tjeerd van der Ploeg heeft brede ervaring als statisticus en onderzoeker bij diverse ziekenhuizen in de regio (NWZ Alkmaar, WFG Hoorn en SG Haarlem). 

Samenwerking

De associate lector probeert met DDSS via platforms studenten, onderwijs, bedrijven en instellingen met elkaar te verbinden. Voorbeeld is het Noord-Hollandse samenwerkingsverband TerraTechnica dat (techniek)studenten en startups begeleiding biedt om te ondernemen en hun bedrijf te ontwikkelen. 

Neem contact op

Heb je vragen?

We staan je graag te woord!

Je kunt contact opnemen met Tjeerd van der Ploeg.
Telephone
+(31) 653 519 264