Vivien Butot
Vivien Butot

Vivien Butot

associate lector
Telefoon
E-mail

 

Werk samen met Vivien

Even voorstellen

Vivien Butot MSc is sinds augustus 2023 associate lector Social Media, Security & Justice en daarmee actief binnen het kenniscentrum Recht & Veiligheid. Vivien legt zich toe op de relatie tussen enerzijds belevingen van veiligheid en recht in de maatschappij en anderzijds de rol van sociale media. Hoe beleven verschillende groepen online nieuws en discussies over maatschappelijke kwesties? Wat betekent de toenemende aanwezigheid van veiligheidsorganisaties, politie en jeugdwerkers op sociale media voor de veiligheid en rechtvaardigheidsbeleving van burgers? Hoe kunnen burgers aanspraak maken op digitale rechten? Het is een breed onderzoeksveld, waar Vivien met concrete casestudies meer inzicht in wil verschaffen.

Samenwerken

Vivien betrekt graag studenten bij zijn onderzoeksprojecten: de toekomstige professionals in het veld van recht, veiligheid en sociaal-juridische dienstverlening. In co-creatie met hen, met onderzoekers binnen en buiten de hogeschool en met partners uit het werkveld pakt hij actuele vraagstukken op voor praktijkonderzoek. Hij zoekt daarbij de samenwerking met gemeenten, politie en andere organisaties in de strafrechtketen, rijksoverheden en bedrijven op het snijvlak van digitale technologie en veiligheid.

Wie is Vivien Butot?

Expertise

Expertise

Vivien Butot is associate lector Social Media, Security & Justice. In 2023 maakte hij de overstap van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ervaring

Ervaring

Vivien studeerde Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht en studeerde af met de master Stedelijke en Culturele Geografie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Direct daarop werd hij uitgenodigd voor promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam naar de betrokkenheid van mensen bij de slimme stad: een stad waarin data en digitale technologie wordt ingezet voor uiteenlopende beheertaken.

Over Vivien

Over Vivien

Vivien woont in Utrecht. Deze centrale ligging in het land en inlineskaten als Viviens hobby maken dat hij geregeld op verschillende en vaak onverwachte plekken in het land te vinden is. Deze ervaring en de sociale betrokkenheid van zijn ouders in woord en daad maken dat Vivien interesse heeft in de wijze hoe maatschappelijke kwesties op verschillende plekken tot uiting komen.

"Ik ben gedreven door nieuwsgierigheid en maatschappelijke betrokkenheid."

– Vivien Butot, associate lector Social Media, Security & Justice

Werk samen met Vivien

Kom in contact en stel vragen

Vivien Butot
Telefoon
0631989615