Associate degree Facilitair Eventmanagement voltijd

Je bent een echte aanpakker, erkent het belang van evenementen en je zou graag een rol spelen in het organiseren ervan.

Associate degree hbo Facilitair Eventmanagement

Voor wie

Je bent een echte aanpakker, maar je hoeft daar niet altijd zelf de credits voor. Liever zorg je dat anderen kunnen stralen. Je bent gefascineerd door grote events en hebt een natuurlijke nieuwsgierigheid naar wat er achter de schermen gebeurt. Je erkent het belang van evenementen, groot of klein, en je zou graag een rol spelen in het organiseren ervan. Je stelt hoge eisen aan jezelf, denkt in oplossingen en gaat een flinke uitdaging niet uit de weg. Als niemand het over jouw rol heeft, ben jij tevreden.

Studieprogramma  Facilitair Eventmanagement

 De tweejarige Associate degree Facilitair Eventmanagement combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Facilitair Eventmanagement is een tweejarige opleiding die opleidt tot professionals die ingezet kunnen worden bij de coördinatie en uitvoering van alle ondersteunende processen van business-, sport- en publieksevenementen.

Het eerste collegejaar is zowel een oriëntatie op de branche als de opstap naar de facilitaire ondersteuning van verschillende soorten evenementen. In het tweede collegejaar specialiseer je je verder in de richting van de facilitaire ondersteuning, coördinatie en uitvoering van events en eventlocaties. In het laatste halfjaar loop je stage bij een organisatie in de evenementenbranche. Tijdens deze stage werk je door middel van praktijkopdrachten aan de facilitaire voorbereiding, uitvoering en nazorg van een evenement die de basis vormen van de afronding van je studie: je afstudeerverslag.

Studievormen
In elke periode ontwikkel je (management)vaardigheden in trainingen, en doe je kennis en vaardigheden op het gebied van (evenementen)organisatie en de rol van locaties en leveranciers daarin. Daarnaast werk je samen met andere studenten aan projectopdrachten - die steeds uitdagender en praktischer worden - zoals de voorbereiding en organisatie van evenementen. De vormen waarin je onderwijs krijgt zijn: 

  • Cursussen
  • Werkcolleges
  • Workshops
  • (Mini)stages
  • Werkbezoeken
  • Gastcolleges

Twijfel je nog? 
Ben je gefascineerd door grote events en wil je een rol spelen achter de schermen, maar weet je nog niet zeker of de Associate degree Facilitair Eventmanagement de opleiding is die echt bij jou past? Kijk dan eens bij verwante opleidingen. Misschien passen die ook of beter bij jou.

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

Gedurende het eerste jaar maak je kennis met de wereld van Facility Management in de breedste zin van het woord, maar vooral de met facilitaire ondersteuning die noodzakelijk is om ieder evenement tot een succes te maken. Je leert hoe evenementorganisaties ondersteunende processen organiseren en managen, waardoor bezoekers, klanten én medewerkers verblijven in een schone, veilige, gastvrije en uitnodigende omgeving. Tijdens een studiereis en een werkveldoriëntatieweek maak je uitgebreid kennis met de wereld van de facilitaire organisatie van verschillende soorten evenementen. 

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar

Na de basis die is gelegd in het eerste jaar, ga je in jaar twee dieper in op een aantal belangrijke (management)vraagstukken in de evenementenbranche. 

Stage
In de tweede helft van het tweede jaar loop je stage bij een organisatie in de evenementenbranche. Door middel van oriëntatie en gesprekken met je studieloopbaanbegeleider in het eerste jaar, ben je goed voorbereid op het kiezen van een passende stage in de tweede helft van het tweede jaar. Dat kan een vaste evenementenlocatie, zoals een theater, bioscoop of concertpodium zijn. Of je bent betrokken bij de facilitaire organisatie van een groot buitenevenement. Tijdens deze stage werk je aan verschillende praktijkopdrachten die de basis vormen voor de afronding van je studie. 

Afstuderen
Gedurende de stage werk je aan je praktijkopdracht. Dit is je afstudeerproduct. Op grond van je kennis en onderzoekend vermogen adviseer je een bedrijf binnen de evenementenbranche. Hierbij pas je alle eerder opgedane kennis en vaardigheden concreet toe. 

Als je de Associate degree Facility Management met succes hebt afgerond, draag je de titel Associate Degree in Business Administration (Ad BA).

Online Open Avond 9 december

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Facilitair Eventmanagement

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!