Associate degree Facilitair Eventmanagement voltijd

Problemen? Er zijn alleen uitdagingen. Jij gaat ze aan, samen met je team, maakt dingen beter en proost met elkaar als het allemaal gelukt is.

Associate degree hbo Facilitair Eventmanagement

Voor wie

Je bent een echte aanpakker, een doener. Je hebt misschien al een mbo-opleiding in bijvoorbeeld hospitality, leisure of licht-, geluid- en podiumtechniek gevolgd. Of je werkt al tijdens evenementen, omdat je houdt van de bijzondere dynamiek van dit wereldje. Het keiharde werken, het zelf dingen oppakken om iets bijzonders neer te zetten. Voor jou is the sky the limit. En dan het enthousiasme als er echt een mooi programma staat en de kick na afloop. Je wilt van alle aspecten van eventmanagement (meer) weten om de regierol te pakken. Je houdt overzicht, bent zelfverzekerd en verbindt mensen. Jij durft die verantwoordelijkheid wel aan.

Studieprogramma  Facilitair Eventmanagement

Bij de tweejarige Associate degree Facilitair Eventmanagement heb je meteen contact met het werkveld. Je werkt samen met medestudenten aan opdrachten uit de praktijk. Zo zie je hoe de theorie daar wordt toegepast. Bij onze opleiding ervaar je bovendien dezelfde losse, laagdrempelige en nuchtere sfeer.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Facilitair Eventmanagement is een tweejarige opleiding. Jij ontwikkelt je tot een echte specialist die de complete productie en uitvoering van uiteenlopende evenementen kan oppakken. Je verdiept je in alle onderdelen die komen kijken bij een event: van financiering en communicatie, tot het managen van mensenstromen, veiligheid, gastvrijheid en duurzaamheid.

In het eerste jaar ga je je oriënteren. Welke soorten business-, sport- en publieksevenementen zijn er? Wat komt er bij de productie allermaal kijken? In het tweede jaar ontwikkel je je verder in de totale evenementproductie. Je staat vooral stil bij de inkoop- en logistieke kant van evenementen. In het laatste halfjaar loop je stage (25 procent van je gehele opleiding). Dan voer je praktijkopdrachten uit om een evenement voor te bereiden, uit te voeren en nazorg te geven. Het is meteen het sluitstuk van je opleiding.

Studievormen
Bij de opleiding leer je vooral door te doen. Je werkt bijvoorbeeld actief aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling om er als event producer te kunnen staan. Zo leer je denken in creatieve oplossingen. In trainingen ontwikkel je vaardigheden in het managen en het organiseren van evenementen. Je leert de theorie erachter en krijgt inzicht in de rol van locaties en leveranciers. Daarnaast werk je samen met andere studenten aan projectopdrachten. Je merkt hoe die steeds uitdagender en praktischer worden. Uiteindelijk werk je aan de voorbereiding en organisatie van echte evenementen. De vormen waarin je onderwijs krijgt zijn:

  • Coaching
  • Werkcolleges
  • Workshops
  • Stage
  • Werkbezoeken
  • Gastcollege

Twijfel je nog? 
Loop je warm voor de organisatie van evenementen? Maar weet je nog niet zeker of die uitdaging met de Associate degree Facilitair Eventmanagement bij jou past? Bezoek de online open dag of kijk voor de zekerheid eens bij verwante opleidingen.

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

Het eerste jaar staat in het teken van oriëntatie. Je maakt kennis met de wereld van evenementen in Facilitair Eventmanagement in de breedste zin van het woord. Uiteraard ligt het accent op wat er nodig is om ieder soort publieks- en zakelijk evenement tot een succes te maken. Je leert hoe evenementorganisaties processen organiseren en managen. Hoe zorg je voor een veilige, gastvrije en uitnodigende (online) omgeving, zowel voor bezoekers en klanten als voor medewerkers? Tijdens een studiereis en een werkveldoriëntatieweek maak je uitgebreid kennis met de wereld van de facilitaire organisatie van verschillende soorten evenementen.

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar

Na de basis in het eerste jaar ga je in jaar 2 dieper in op een aantal belangrijke (management)vraagstukken in de evenementenbranche.

Stage
In de tweede helft van het tweede jaar loop je stage bij een organisatie in de evenementenbranche. Wat voor jou een passende stage is? Dankzij jouw oriëntatie in het eerste jaar en gesprekken met je studieloopbaanbegeleider komen we daar samen achter. Misschien wordt het een vaste evenementenlocatie, zoals een theater, bioscoop of concertpodium. Of werk je aan de productie van een groot buitenevenement. Tijdens deze stage ga je aan de slag met verschillende praktijkopdrachten. Ze vormen de basis voor de afronding van je studie.

Afstuderen
Gedurende je stage werk je aan je praktijkopdracht. Dit is je afstudeerproduct. Op grond van je kennis en onderzoekend vermogen adviseer je een organisatie binnen de evenementenbranche. Nu kun je al je eerder opgedane kennis en vaardigheden concreet toepassen en laten zien wat je als aankomend professional in huis hebt.

Heb je de Associate degree Facilitair Eventmanagement met succes afgerond? Gefeliciteerd, jij krijgt de titel Associate degree in Business Administration (Ad), die je mooi in twee jaar hebt behaald!

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Facilitair Eventmanagement

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Onze docenten hebben oog voor jou als individu en onze studieloopbaanbegeleiders helpen je verder op weg. Overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Associate degree Facilitair Eventmanagement voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228