Associate degree Facilitair Eventmanagement voltijd

Jij bent producent, manager, inkoper en verkoper tegelijk. Je bent een evenement op zich.

Na je Associate degree Facilitair Eventmanagement

Met deze opleiding kun je evenementen organiseren en voor zeer uiteenlopende werkgevers aan de slag. Denk aan de evenementenafdeling van ING of Ahold, de productie van SAIL of Amsterdam Pride. Je wordt locatiemanager van een plek zoals de Ziggo Dome of eventmanager bij een productiebureau zoals Xsaga. Of misschien start je wel een eigen bedrijf. Jij kunt in elk geval omgaan met mensenstromen, weet hoe je veiligheid waarborgt, duurzaam produceert, kosten beheert en hoe je communicatie met een opdrachtgever stroomlijnt.

Je wordt opgeleid tot:

 • Event producer bij een evenementenbureau
 • Event producer bij een festival
 • Event producer bij een eventlocatie
 • Manager bij een leverancier zoals een audiovisueel bedrijf of cateraar

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Concept- of contentontwikkelaar
 • Podiumtechnicus
 • Beveiliger
 • Cateringspecialist

Wat houdt jouw baan straks in?

We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je opleiding doe je de gehele productie van evenementen, van idee en opzet tot afronding. Je werkt bijvoorbeeld als:

 • Event producer bij een eventlocatie
  Je bent verantwoordelijk voor alles wat komt kijken om een evenementlocatie te beheren en te verhuren. Denk aan veiligheid, schoonmaak, catering, techniek, de inrichting en aankleding van de locatie en alle regelgeving die daarbij hoort. Je zorgt ook voor de betaling van al je leveranciers.
 • Event producer bij een evenementenbureau
  Met een team collega’s produceer en coördineer je bij een evenementenbureau evenementen. Dat begint bij een mooi idee van jou dat je kunt vertalen naar een praktisch uitvoerbaar evenement. Je bent op de hoogte van de nieuwste trends en je weet wat veilig en juridisch haalbaar is. Vervolgens stuur je leveranciers aan voor licht, geluid, audiovisuele middelen, catering, beveiliging en nog vele andere zaken. Jij bent de contactpersoon voor leveranciers en bezoekers voor de eventlocatie. Tot slot regel je dat iedereen betaald krijgt.
 • Manager bij een leverancier
  Je werkt bij een leverancier voor events, zoals een beveiligingsbedrijf, een audiovisueel bedrijf, een verhuurbedrijf of een cateraar. Je houdt contact met de klanten. Luister goed naar wat zij willen: weet jij hun wensen te vertalen naar een product dat echt goed past? In de voorbereiding regel je alles binnen je eigen organisatie en stem je voortdurend af met je klanten. Ook tijdens het event ben je actief bezig om je collega’s aan te sturen. Jij zorgt dat alles op rolletjes verloopt.

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Misschien heb je de smaak van het studeren wel te pakken gekregen en wil je je nog verder specialiseren. Dat kan met een bacheloropleiding binnen of buiten Hogeschool Inholland. Het hangt van de overlap met die bachelor af, welk doorstroomprogramma je krijgt. Laat je goed informeren, want dit programma kan per studiejaar verschillen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228