Associate degree Facilitair Eventmanagement voltijd

Jij bent thuis in het organiseren van evenementen. Je waarborgt veiligheid en stroomlijnt communicatie met de opdrachtgever.

Na je Associate degree Facilitair Eventmanagement

Met deze opleiding ben je thuis in het organiseren van evenementen en kun je voor zeer uiteenlopende werkgevers aan de slag. Je kunt omgaan met budgetten, met mensenstromen, weet hoe je veiligheid waarborgt en hoe je communicatie met een opdrachtgever stroomlijnt.

Je wordt opgeleid tot:

 • event producer bij een eventlocatie
 • event producer bij een evenementenbureau
 • manager bij een leverancier

Je wordt niet opgeleid tot:

 • podiumtechnicus

Wat houdt jouw baan straks in?

We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies.

 • Event producer bij een eventlocatie
  Je hebt een leidinggevende en adviserende taak bij de facilitaire ondersteuning binnen een eventlocatie. Je bent verantwoordelijk voor alle producten en diensten die vanuit de locatie aan de klant worden aangeboden. Het gaat om zaken als veiligheid, schoonmaak, catering, techniek, de inrichting/aankleding van de locatie en de daarbij behorende regelgeving. Je draagt verder zorg voor de financiële afhandeling.
 • Event producer bij een evenementenbureau
  Je bent onderdeel van of geeft leiding aan een team binnen een evenementenbureau en ontwikkelt evenementen en hebt een leidinggevende rol bij de uitvoer daarvan. Je bent in staat een idee te vertalen naar een praktisch uitvoerbaar evenement, je bent op de hoogte van de nieuwste trends in de markt en weet hoe je een veilig en juridisch haalbaar event moet organiseren. Je stuurt leveranciers aan die producten leveren als licht, geluid, audiovisuele middelen, catering, beveiliging en nog vele ander zaken en bent contactpersoon voor de eventlocatie. Je draagt verder zorg voor de financiële afhandeling.
 • Manager bij een leverancier
  Je bent werkzaam bij een leverancier binnen het eventwerkveld zoals een beveiligingsbedrijf, een audiovisueel bedrijf, een schoonmaakbedrijf, een cateraar enzovoort.  Je bent verantwoordelijk voor het contact met de klant en weet zijn/haar wensen te vertalen naar een concreet product. In de voorbereiding regel je alles binnen je eigen organisatie en hebt veelvuldig contact met de klant. Tijdens het event stuur je je personeel aan en zorgt ervoor dat alles veilig en volgens de geldende regelgeving verloopt. Je draagt verder zorg voor de financiële afhandeling.

Online Open Avond 10 februari

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Misschien heb je de smaak van het studeren wel te pakken gekregen en wil je je nog verder specialiseren. Met de Associate degree op zak kun je binnen Hogeschool Inholland doorstromen naar het derde jaar van de hbo-opleiding Facility Management. Kies je voor een andere vervolgopleiding of wil je doorstromen naar een andere hogeschool, dan bepaalt de mate van overlap met welk instroomprogramma je te maken krijgt.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!