Associate degree IT Service Management voltijd

Je werkt graag met mensen en techniek. Je maakt de koppeling naar de business en kunt handelen bij systeemproblemen.

Associate degree hbo IT Service Management

Voor wie

Je hebt misschien een mbo-opleiding en wilt je verder ontwikkelen. Je ambieert een functie als teamleider bij de afdeling ICT-beheer of als coördinator bij de servicedesk. Het gaat jou enerzijds om de techniek en anderzijds om de koppeling met de business. Als er systeemproblemen zijn wil je beter begrijpen wat de gevolgen daarvan zijn voor de organisatie en kunnen handelen op een creatieve manier. Hoe kun je die problemen oplossen door samen te werken met andere mensen, zowel IT-collega’s als eindgebruikers? Hoe kun je daar vervolgens helder over communiceren? Jouw technische en communicatieve vaardigheden die daarbij komen kijken, wil je verbeteren.

Studieprogramma IT Service Management

De tweejarige Associate degree IT Service Management combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree IT Service Management is een tweejarige hbo-voltijdopleiding. In het eerste jaar ontwikkel je een brede basiskennis op het gebied van ICT, processen en functioneel en technisch beheer. Denk aan Microsoft (OS en Server Fundamentals), Linux en Cisco (Internet of Things). Je volgt college en past je kennis meteen toe in projecten rond verschillende ICT-thema's uit de praktijk. Zo leer je de studiestof van verschillende vakken te combineren om problemen op te lossen.

In het tweede jaar loop je achttien weken stage, vier dagen per week. De vijfde dag ben je voor onderwijs op school. De tweede helft van het jaar volg je weer onderwijs, vooral gericht op ICT en business. Je sluit het jaar af door een korte afstudeerpaper te schrijven. Doe je dat succesvol, dan mag je de titel 'Ad' achter je naam zetten: een officiële, internationaal erkende titel.

Studievormen

  • Theorie
    Wil je een vak leren, dan begint het bij de kennis en vaardigheden. Je volgt colleges en doet mee aan practicum opdrachten. Je laat zien dat je de studiestof beheerst met een tentamen, opdracht, verslag of presentatie.
  • Projecten
    Je maakt opdrachten, individueel en in groepen. Natuurlijk krijg je daarbij intensieve begeleiding van docenten en van je studiebegeleider.
  • Praktijk
    Buiten, daar gebeurt het. Vandaar dat je in het tweede jaar vier dagen per week stage loopt.

Studies die hierop lijken
Voor een bachelordiploma kun je de volledige bacheloropleiding Business IT & Management in Diemen volgen. Daarin ga je in vier jaar tijd nog dieper in op ICT en bedrijfsprocessen. Die opleiding kun je ook na het behalen van je Associate degree IT Service Management gaan volgen, dan haal je in twee jaar tijd je bachelor Business IT & Management. Je kunt je daar volledig op richten, of de opleiding in deeltijd volgen, terwijl je al aan het werk bent. 

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

In het eerste jaar ontwikkel je een brede basiskennis op het gebied van ICT, processen en functioneel en technisch beheer. Denk aan Microsoft (OS en Server Fundamentals), Linux Essentials (LPI) en Cisco (Internet of Things). Je volgt college en past je kennis meteen toe in projecten rond verschillende ICT-thema's uit de praktijk. Zo leer je de studiestof van verschillende vakken te combineren om problemen op te lossen.

 Vakken

Beheer applicaties en services IT Essentials Organisatiekunde Procesmodelleren en datamodelleren Communicatie Microsoft OS Fundamentals Microsoft Server Fundamentals Microsoft Server Beheer Linux essentials Internet of Things Praktijkgericht onderzoek Programmeren met Python

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar 

In het tweede jaar begint het echte werk. Dan mag je achttien weken lang stagelopen. Dat doe je vier dagen per week. Zo krijg je de kans om je onder te dompelen in het bedrijf van jouw keuze en de werkprocessen van binnenuit te leren kennen. Onder begeleiding van een docent en een medewerker van het bedrijf krijg je al snel flink wat verantwoordelijkheid en het vertrouwen om je werk grotendeels zelfstandig uit te voeren. Zet die ervaring meteen maar op je cv. Welke stageopdracht je uitvoert en waar je dit doet? Dat kies je zelf. Dankzij goede contacten in de regio helpt Inholland de match te vinden.

Proeve van bekwaamheid
De tweede helft van het jaar volg je weer onderwijs, vooral gericht op ICT en business. Je doet een proeve van bekwaamheid door een korte afstudeerpaper te schrijven. Laat zien dat je je kunt verdiepen in een concreet probleem dat jij bij jouw stagebedrijf bent tegengekomen. Raadpleeg hiervoor de juiste bronnen, doe nader onderzoek, baken het probleem af en analyseer. Met welke praktische oplossingen help je jouw opdrachtgever uit de brand?

Diploma
Zorgt jouw advies voor een juichende reactie? Gefeliciteerd, je ontvangt je Associate degreediploma, erkend in heel Europa.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree IT Service Management

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!