Associate degree IT Service Management voltijd

Jouw collega's kunnen elke dag zorgeloos aan het werk. Want ze vertrouwen erop dat jij de bedrijfsprocessen wel draaiende houdt.

Associate degree hbo IT Service Management

Voor wie

Jij:

 • hebt misschien al een mbo-opleiding en wilt je verder ontwikkelen;
 • droomt van een baan als teamleider bij de afdeling IT-beheer of als coördinator bij de servicedesk;
 • houdt van techniek én wilt weten hoe je die toepast in een organisatie;
 • bent een echte probleemoplosser;
 • werkt graag samen met anderen en wilt daar nog beter in worden.

Dus: zijn er systeemproblemen? Dan wil jij altijd begrijpen wat de gevolgen zijn voor de organisatie. Zo zorg je voor een creatieve oplossing. Hoe doe je dat samen met andere mensen – zowel IT-collega’s als eindgebruikers? Hoe communiceer je daar vervolgens helder over? Verbeter in deze opleiding je technische en communicatieve vaardigheden. 

Studieprogramma IT Service Management

De tweejarige Associate degree IT Service Management combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree IT Service Management is een tweejarige hbo-voltijdopleiding. In het eerste jaar ontwikkel je een brede basiskennis op het gebied van ICT, processen en functioneel en technisch beheer. Denk aan Microsoft (OS en Server Fundamentals), Linux en Cisco (Internet of Things). Je volgt college en past je kennis meteen toe in projecten rond verschillende ICT-thema's uit de praktijk. Zo leer je de studiestof van verschillende vakken te combineren om problemen op te lossen.

In het tweede jaar loop je achttien weken stage, vier dagen per week. De vijfde dag ben je voor onderwijs op school. De tweede helft van het jaar volg je weer onderwijs, vooral gericht op ICT en business. Je sluit het jaar af door een korte afstudeerpaper te schrijven. Doe je dat succesvol, dan mag je de titel 'Ad' achter je naam zetten: een officiële, internationaal erkende titel.

Studievormen

 • Theorie
  Wil je een vak leren, dan begint het bij de kennis en vaardigheden. Volg colleges en doe mee aan practicumopdrachten. En laat zien dat je de studiestof beheerst met een tentamen, opdracht, verslag of presentatie.
 • Projecten
  Je werkt zelfstandig en met andere studenten.  Maak samen opdrachten en vertrouw op de hulp van je docenten en je studiebegeleider.
 • Praktijk
  Ontdek de werkvloer! In het tweede jaar loop je vier dagen per week stage.


Studies die hierop lijken
Wil jij langer studeren en je bachelordiplima halen? Volg dan de volledige bacheloropleiding Business IT & Management in Diemen. In vier jaar tijd ga je nog dieper in op ICT en bedrijfsprocessen. Die opleiding kun je ook na je Associate degree IT Service Management volgen. Dan haal je binnen twee jaar je bachelor Business IT & Management. Studeer voltijd, of juist de helft van de week, naast je baan.

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

In het eerste jaar ontwikkel je een brede basiskennis op het gebied van ICT, processen en functioneel en technisch beheer. Denk aan Microsoft (OS en Server Fundamentals), Linux Essentials (LPI) en Cisco (Internet of Things). Volg colleges en pas je nieuwe kennis meteen toe in projecten over ICT-thema's uit de praktijk. Leer de studiestof van verschillende vakken combineren en je vindt straks de beste oplossingen!

 Vakken

Beheer applicaties en services IT Essentials Organisatiekunde Procesmodelleren en datamodelleren Communicatie Microsoft OS Fundamentals Microsoft Server Fundamentals Microsoft Server Beheer Linux essentials Internet of Things Praktijkgericht onderzoek Programmeren met Python

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar 

In het tweede jaar begint het echte werk. Je loopt achttien weken lang stage. Dat doe je vier dagen per week. Leer het bedrijf van jouw keuze en hun werkprocessen van binnenuit kennen. Met hulp van een docent en een medewerker van het bedrijf krijg je al snel flink wat verantwoordelijkheid. Want wij weten zeker dat je je werk grotendeels zelfstandig uit kunt voeren. Zet die ervaring meteen maar op je cv! En welke stageopdracht je uitvoert en waar je dit doet? Dat kies je zelf. Dankzij goede contacten in de regio helpt Inholland de match te vinden.

Proeve van bekwaamheid: ben jij klaar voor de praktijk?
De tweede helft van het jaar volg je weer onderwijs, vooral over ICT en business. Je doet een proeve van bekwaamheid: je schrijft een korte afstudeerpaper. Laat daarin zien dat je je kunt verdiepen in een probleem uit jouw stagebedrijf. Lees je goed in, doe onderzoek, bepaal wat het probleem precies is en bekijk het van verschillende kanten. Met welke praktische oplossingen help je jouw opdrachtgever? Misschien is het bedrijf er wel zo blij mee, dat je er meteen een baan hebt!

Diploma
Zorgt jouw advies voor een juichende reactie? Gefeliciteerd, je ontvangt je Associate degreediploma. Dat wordt erkend in heel Europa, dus je er kunt ook mee aan de slag in andere landen.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree IT Service Management

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je snel en goed studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Je overlegt in je mentorgroep en in groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar helpen ook tweedejaarsstudenten jou.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Associate degree IT Service Management voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228