Associate degree Logistiek voltijd

Een proces is voor jou nooit af: het kan altijd beter, slimmer, efficiënter.

Associate degree hbo Logistiek

Voor wie

Jij:

 • bent een aanpakker en hebt je zaken op orde. Je kijkt graag hoe grote bedrijven processen regelen; 
 • ziet altijd hoe het beter, slimmer, efficiënter kan. Je durft vragen te stellen en door te zetten;
 • werkt net zo graag samen als dat je zelf dingen regelt;
 • overlegt goed met anderen, ook in het Engels;
 • ziet jezelf wel een team aansturen.

Studieprogramma Logistiek

De tweejarige Associate degree Logistiek combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Logistiek is een hbo-opleiding. De opleiding is opgezet rondom praktijkopdrachten. Je leert in en met het werkveld, door aan opdrachten van echte bedrijven te werken. Eerst met een team van medestudenten en in het laatste half jaar met een individuele opdracht bij een zelfgekozen bedrijf.

Studievormen
Elk half jaar staat een thema centraal, bijvoorbeeld Agile Supply Chain Management of Logistiek Management en Compliance. Binnen dat thema bieden we je verschillende vormen van onderwijs aan, bijvoorbeeld:

 • werkcolleges
 • workshops
 • gastcolleges
 • bedrijfsbezoeken
 • zelfstudie
 • online leermodules

Je werkt alleen of in een groep aan jouw eigen ontwikkeling. Denk hierbij aan kennis over logistiek, zoals inkoop, warehousing, transport of crowdmanagement, maar ook aan softskills, zoals communiceren, presenteren, samenwerken of plannen.

We motiveren en helpen je om de het beste uit jezelf te halen!

Twijfel je nog?

Wil jij bedrijfsprocessen efficiënter en slimmer maken? Maar weet je niet zeker of de opleiding Associate degree Logistiek echt bij jou past? Kijk dan eens naar de opleiding hieronder. Misschien past die ook of beter bij jou. 

Business Studies 

Jaar 1 - Basis

Eerste jaar

Jouw eerste jaar bestaat uit twee semesters.
In het eerste semester ga je aan de slag met de basis van de logistiek, zoals inkoop, distributie en warehousing, en reverse logistics. In het tweede semester ga je je verdiepen in 'agile supply chains'. Oftewel, je denkt na over hoe je het beste in een snel veranderende omgeving kunt samenwerken met de juiste (logistieke) partners. Dit doe je allemaal aan de hand van beroepsproducten, in of met het werkveld.

Naast vakinhoudelijke kennis besteden we ook aandacht aan studievaardigheden, jouw professionele ontwikkeling en 21st century skills.

Vakken

 • Business English
 • Economie
 • Vervoersrecht
 • Marketing
 • Crosscultural management

Jaar 2 - Afstuderen

Tweede jaar

Ook het tweede jaar is opgebouwd uit twee semesters. Je start met de verdieping “Logistiek Management en Compliance”, waarbij plannen, aansturen en het omgaan met wet- en regelgeving centraal staan. Uiteraard gebeurt dit ook weer aan de hand van praktijkopdrachten.

De tweede helft van het jaar staat in het teken van een afstudeeropdracht, waarin je aantoont dat je zelfstandig een verbeteropdracht kan uitvoeren in de praktijk.

We leren je namelijk niet simpelweg de theorie, maar we leren je hoe jezelf kunt ontwikkelen en blijven ontwikkelen in dit vakgebied. Daardoor ben je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog steeds de werknemer die bedrijven zoeken.

Afstuderen
Je sluit het tweede jaar af met een individuele afstudeerstage. Hiermee laat je zien dat je een probleem in een organisatie kunt oplossen of een proces kunt verbeteren.

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Logistiek

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze PCM-docenten (voorheen studieloopbaanbegeleiders) helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen adviseert een studentendecaan je graag.

 

Stage

Er is geen betere manier om je kennis in de praktijk te toetsen dan door stage te lopen bij een bedrijf in de branche waarin je straks werkzaam zult zijn. Je krijgt tegelijkertijd de verantwoordelijkheid die hoort bij een echte baan, en de bescherming van je opleiding. Zo kun je in alle veiligheid onderzoeken waar jouw talenten en uitdagingen liggen.

In het tweede jaar loop je stage. Je zoekt zelf een stageplaats en werkt deze periode aan een specifieke opdracht. Tijdens de stage laat je zien wat je waard bent in de praktijk. Het is ook mogelijk om een stage in het buitenland te lopen.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Associate degree Logistiek voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228