Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling voltijd

"Drie keer een half jaar stage lopen tijdens een opleiding van vier jaar biedt je veel kennis uit het beroepsveld."

Afgestudeerde Joey van Wijk

Mijn naam is Joey van Wijk, ik ben in 2014 afgestudeerd.

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
Inholland staat bekend om haar goede bouwtechnische opleidingen Bouwkunde en Bouwmanagement & Vastgoed. Ook maakte Inholland een goede indruk op mij tijdens de open dagen en zijn de faciliteiten uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
De vier jaar durende opleiding is voorbij gevlogen. De combinatie van theorie en praktijk vullen elkaar goed aan. Ook bieden de vele praktijkbegeleiders van de projecten veel kennis en inzicht vanuit de beroepspraktijk.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Het belangrijkst is dat je interesse hebt in het vakgebied. Als je iets leuk vindt gaat het leren vele malen makkelijker. Buiten dat moet je beschikken over zelfdiscipline. Je moet daarnaast respect kunnen opbrengen voor en kunnen samenwerken met je medestudenten. Dit respect en samenwerkingsvermogen spelen een belangrijke rol tijdens de projecten van de studie.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
De afwisseling tussen theorie en praktijk is heel goed. Drie keer een half jaar stage lopen tijdens een opleiding van vier jaar biedt je veel kennis uit het beroepsveld. Tevens geven de drie studiereizen ook een inkijkje in de vastgoed- en bouwwereld buiten Nederland.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding? (denk aan stage en afstuderen)
Tijdens de opleiding heb ik drie keer stage gelopen. Eerst deed ik een meewerkstage op de bouwplaats bij een bouwbedrijf, daarna een op kantoor bij een adviesbureau en ten slotte een afstudeerstage bij een beursgenoteerd vastgoedfonds. Deze drie stages hebben mij kennis en kunde geboden vanuit drie verschillende disciplines. Ook heb ik een netwerk opgebouwd waarop ik kan terugvallen.

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?
Nadat ik afstudeerde heb ik bij mijn afstudeerbedrijf een baan aangeboden gekregen. Nu ben ik met veel plezier vier maanden werkzaam bij mijn huidige werkgever.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Mijn werkgever beschikt over een kantoren- en winkelportefeuille ter waarde van circa 1,7 miljard euro. Momenteel ondersteun ik de bouwtechnische afdeling die verantwoordelijk is voor het onderhoud van deze portefeuille. Mijn functie is Technical Service Support.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Ik heb voor deze baan gekozen omdat ik bij deze werkgever veel potentie heb om door te groeien. Ook is het beginnen van je carrière bij een beursgenoteerd vastgoedfonds een mooie kans.

Welke kennis vanuit je opleiding breng je nu in praktijk?
Het gevarieerde aanbod aan vakken, van bouwkunde tot bouwrecht, zorgt voor een goede voorbereiding op het beroepsveld. Ook bieden de stages veel inzicht in de praktijk, wat na de opleiding van pas komt bij het kiezen van een baan. Door de studiereizen naar onder andere China deed ik ook internationale ervaring op. Dat gaf me een goed beeld van mezelf als toekomstige professional.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Over vijf jaar hoop ik diverse functies te hebben bekleed bij mijn huidige werkgever. Ik hoop via de technische afdeling waar ik nu werkzaam ben op de commerciële/developmentafdeling terecht te komen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228