Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling voltijd

Je groeit uit tot specialist die zich thuis voelt in vastgoed.

Na je opleiding Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling

Nu zit de vastgoedwereld misschien nog vol geheimen voor jou. Hoe komen kantoorgebouwen en woonwijken van de grond? Wie bepaalt hoe ze eruitzien en waar ze terechtkomen? Na jouw opleiding weet je de antwoorden wél: je bent uitgegroeid tot specialist die zich thuis voelt in vastgoed. Op welke plek precies? Met deze brede opleiding binnen de bouwwereld kun jij met jouw diploma alle kanten uit, in Nederland en in het buitenland.

Je wordt opgeleid tot:

 • Bouwkundig adviseur
 • Projectontwikkelaar
 • Projectleider in de bouw
 • Vastgoedmanager

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Makelaar
 • Architect

Wat houdt jouw baan straks in?

Trekt de creativiteit van planontwikkeling jou? Of is het managen van bouwprojecten meer jouw ding? Een paar beroepen op een rij:

 • Bouwkundig adviseur
  Stel, er is een plan om een woontoren te bouwen. Jij onderzoekt bij een adviesbureau of dit project haalbaar is en adviseert over de besluitvorming om het te realiseren. Je berekent bijvoorbeeld hoeveel de bouw gaat kosten. Is er meer duidelijkheid, dan help je een bouwvergunning aan te vragen. En is het project vergevorderd, dan assisteer je bij bouwkundige inspecties van de woningen.
 • Projectontwikkelaar
  Het besluit is genomen: de woontoren komt er. Jij werkt bij de projectontwikkelaar en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het project. Je stelt een projectplan op, berekent en bewaakt de kosten, zoekt architecten en onderhoudt contact met de gemeente. Ook in deze functie heb je een belangrijke rol om te helpen bij een afgewogen besluitvorming.
 • Projectleider in de bouw
  De bouw van de woontoren gaat van start. Jij begeleidt het project van het begin tot het eind. Dit werk doe je meestal voor een aannemer of ontwikkelingsmaatschappij.
 • Vastgoedmanager
  De woontoren staat er. Je werkt op de afdeling vastgoedbeheer van de gemeente of een bouwbedrijf. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud aan de woningen en doet dit werk ook voor andere gebouwen, zoals bedrijfspanden en parkeergarages. Jij geeft leiding aan deze onderhoudsprojecten.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling?

Afgestudeerden Nick de Goeij en Mariëlle Refos aan het woord.

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Als je de opleiding hebt afgerond, kun je natuurlijk meteen in de bouwsector aan de slag. Je kunt ook verder studeren. Met de bacheloropleiding Bouwmanagement & Vastgoed / Ruimtelijke Ontwikkeling stroom je door naar een universitaire masteropleiding.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228