Chemie voltijd

Het laboratorium is jouw speelveld. Met je bachelor scheikunde staan de bedrijven voor je in de rij.

Na je opleiding Chemie

Jij voelt je thuis in het laboratorium. En je diploma bewijst dat: jij bent nu een professioneel chemicus (scheikundige). Jij hebt geleerd hoe moleculen zich gedragen en hoe je hun werking kunt beïnvloeden. Als deskundig analist kun je op heel veel plekken werken. Kies een werkveld dat je interessant vindt! Pas je kennis toe om bijvoorbeeld te werken aan nieuwe materialen voor energieopslag, aan veiligere medicijnen of aan kunststoffen voor efficiëntere zonnecellen.

Dit is straks jouw werkveld
Je vindt een interessante baan als analist bij veel bedrijven. Denk aan een ziekenhuis of een duurzaam chemisch bedrijf. Daarnaast biedt ook de land- en tuinbouw en de energiesector een kans. Of past een waterbedrijf meer bij je? Elk bedrijf dat stoffen wil laten analyseren, kan een chemicus als jij goed gebruiken. Of ga aan de slag bij grote werkgevers, zoals Avantium, TNO, Shell Research, Teva Pharmachemie, PPG Coatings en Quaker Chemical.

Je wordt opgeleid tot:

 • chemisch analist
 • biochemisch analist
 • voedingsmiddelen- of warenonderzoeker

Je wordt niet opgeleid tot:

 • klinisch chemicus

Wat houdt jouw baan straks in?

Jouw Chemie-diploma is een ticket naar een mooie carrière. Maar wat kun je als deskundig analist in het laboratorium gaan doen? Denk onder meer aan de onderstaande functies .

 • Chemisch analist
  Je synthetiseert materialen om energieopslag in functionele batterijen mogelijk te maken. Met deze technieken draag je bij aan de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van de energietransitie. Zit jouw batterij straks in de nieuwste elektrische auto? 
 • Biochemisch analist
  Onderzoek de samenstelling, eigenschappen en veranderingen van dierlijke en plantaardige stoffen en producten. Hiervoor maak je gebruik van geavanceerde analysetechnieken.
 • Voedingsmiddelen- of warenonderzoeker
  Weet wat je eet. Als onderzoeker kun jij haarfijn achterhalen wat de kwaliteit van drank en voeding is.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Een opleiding bij Hogeschool Inholland bereidt jou voor op een volwaardige loopbaan in de beroepspraktijk. Maar wil je nog niet stoppen met studeren en ontwikkel je je graag verder? Met Chemie kun je bij allerlei (master)opleidingen terecht in binnen- en buitenland. Volg een master Chemie of een master gericht op de farmaceutische chemie. Of word leraar scheikunde via een eenjarige kopopleiding.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228