Chemie voltijd

Veel bedrijven openen voor jou de deur naar een goede en interessante baan. Waar jij terechtkomt als analist? Elk bedrijf dat stoffen wil laten analyseren kan een chemicus als jij goed gebruiken. 

Na je opleiding Chemie

Het lab is jouw speelveld. Jouw kersverse diploma bewijst dat je hier uitstekend uit de voeten kunt. Als deskundig analist gaan vele deuren voor je open. Wat daarachter te vinden is? Kijk alvast naar binnen en zie wat jij met deze opleiding kunt gaan doen.

Dit is straks jouw werkveld
Veel bedrijven openen voor jou de deur naar een goede en interessante baan. Waar jij terechtkomt als analist? Denk aan een ziekenhuis of een farmaceutisch bedrijf. De (petro-)chemie biedt ook volop kansen, net als de land- en tuinbouw en de energiesector. Of past een waterbedrijf meer bij je? Elk bedrijf dat stoffen wil laten analyseren, kan een chemicus als jij goed gebruiken. Enkele grote werkgevers zijn: Shell Research, Tata Steel, Energie Centrum Nederland, Teva Pharmachemie, PPG Coatings en Quaker.

Je wordt opgeleid tot:

 • chemisch analist
 • biochemisch analist
 • voedingsmiddelen- of warenonderzoeker

Je wordt niet opgeleid tot:

 • microbiologisch analist 
 • klinisch chemicus

Wat houdt jouw baan straks in?

Jouw diploma is het bewijs: je bent een deskundig analist. Daarmee heb je heel wat in je mars. In het laboratorium help je nieuwe stoffen, materialen, producten en technieken ontwikkelen. Dat maakt jouw Chemie-diploma een ticket naar een mooie carrière. We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies.

 • Chemisch analist
  Je controleert biologisch materiaal op micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Welke invloed hebben ze op de houdbaarheid van levensmiddelen of de kwaliteit van water?
 • Biochemisch analist
  Onderzoek de samenstelling, eigenschappen en veranderingen van dierlijke en plantaardige stoffen en producten.
 • Voedingsmiddelen- of warenonderzoeker
  Weet wat je eet. Als onderzoeker kun jij haarfijn achterhalen wat de kwaliteit van drank en voeding is.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Ontwikkel je je graag verder? Met Chemie kun je bij allerlei (master)opleidingen terecht in binnen- en buitenland. Volg een master Chemie of een master gericht op de farmaceutische chemie. Of word leraar scheikunde via een eenjarige kopopleiding.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!