Civiele Techniek voltijd

Vaar mee op Nederlands uitstekende reputatie in civiele techniek en stippel met passer en liniaal alvast jouw carrière uit.

Na je opleiding Civiele Techniek

Met Civiele Techniek ligt de wereld aan je voeten. Te beginnen bij Nederland. Want in ons land is nog een hoop werk te verrichten. Denk aan nieuwe auto- en spoorwegen of aan kustverdediging om de klimaatverandering het hoofd te bieden. Daarnaast heb je de bagage om ook internationaal bergen werk te verzetten. Vaar mee op Nederlands uitstekende reputatie in civiele techniek en stippel met passer en liniaal alvast jouw carrière uit.

Je wordt opgeleid tot:

 • Engineer Civiele Techniek
 • Projectleider Civiele Techniek
 • Adviseur Civiele Techniek
 • Beleidsmedewerker infrastructuur

Je wordt niet opgeleid tot:

Wat houdt jouw baan straks in?

Als civiel ingenieur heb je veel verschillende carrièremogelijkheden. Je kunt aan de slag bij overheden, advies- en ingenieursbureaus en aannemers. Naast technische kennis moet je daarvoor ook een goed organisatorisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden in je bagage hebben. Een paar beroepen op een rij:

 • Engineer Civiele Techniek
  Stel, er moet een brug komen, een viaduct of een weg. Jij maakt hiervoor (deel)ontwerpen. Bijvoorbeeld van de bijbehorende staal- of betonconstructies. Je begeleidt tekenaars, controleert hun werk en overlegt met opdrachtgevers over hun wensen en eisen.
 • Projectleider Civiele Techniek
  Opnieuw: je werkt aan een brug, viaduct of weg. Nu geef je leiding aan uitvoerders, bestekschrijvers en tekenaars. Je begeleid het project van begin tot eind. Tijdens de uitvoering van het project zie je er op toe dat alles volgens plan uitgevoerd wordt. Je stuurt bij, grijpt in, motiveert en overlegt.
 • Adviseur Civiele Techniek
  Die brug, dat viaduct of die weg: moeten ze er wel komen? Jij adviseert over de technische en financiële haalbaarheid van deze civieltechnische werken. Daarbij maak je de ontwerpen die bij deze adviezen horen.
 • Beleidsmedewerker infrastructuur
  Nu bemoei je je minder met één specifiek project. Je richt je meer op overkoepelend (overheids)beleid. Als specialist in infrastructuur ontwikkel en evalueer je dit beleid, en ondersteun je eventueel de beleidsuitvoering.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Civiele Techniek?

Afgestudeerde Melle Ketting aan het woord.

Ontdek 24/7 opleidingen

Bezoek de Online Open Dag

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Je bachelordiploma is een springplank om verder te duiken in de wereld van civiele techniek. Zo kun je doorstromen naar een universitaire masteropleiding in Delft of Eindhoven. Ook kun je verdieping vinden in diverse post-hbo- en postacademische opleidingen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!