Civiele Techniek voltijd

"Civiele Techniek is spelen met zand voor gevorderden."

Afgestudeerde Luitze Perk

Spelen met zand voor gevorderden
Civiele Techniek heeft mij van jongs af aan al geboeid. Met name de combinatie zand en water fascineerde mij. Ik heb jarenlang menig zandkasteel en menige dam op het strand gebouwd. En dan tijdens vloed zo lang mogelijk geprobeerd het water buiten de vesting te houden. Civiele Techniek is wat dat betreft spelen met zand voor gevorderden. Na mijn vwo ben ik naar de hogeschool in Alkmaar gegaan en niet naar de TU Delft, omdat de praktijk me meer aansprak dan theorie.

Water en bodem
Die bevlogenheid uit mijn jeugd is tijdens de opleiding gebleven. Ik heb er enorm van genoten om meer van het spel tussen water en bodem te leren. Maar ook de beton- en staalvakken heb ik als leuk ervaren, alhoewel ik toen al wist dat ik daar niet in verder wilde. De toen nog aanwezige stroomgoten hebben me veel kennis en inzicht verschaft in verschillende waterstromen en waterlopen. Omdat ik nog meer diepgang zocht, ben ik na de hts - toen heette de hogeschool nog zo - uiteindelijk toch naar de TU Delft gegaan.

Leuke club mensen
De opleiding herinner ik me als zeer praktijkgericht; ik heb een flink aantal projecten moeten doen. Maar ik was ook blij met de vele vakkennis die door middel van lessen werd aangeboden. Onderwijs in de vorm van lessen én projecten is naar mijn mening een goede combinatie. Je doet kennis op in de lessen en leert het toepassen tijdens de projecten. De sfeer in de klas was heel goed. We hadden een leuke club mensen. Ook met docenten heb ik altijd een leuke band gehad. Het gebouw was toentertijd vrij oud, maar dat is de laatste jaren flink aangepakt.

Uitstekende basis
Ik vond Civiele Techniek een leuke en leerzame opleiding, die zeker veel heeft bijgedragen aan de kennis die ik nu bezit. Ik heb geen moment spijt gehad dat ik naar de hts ben gegaan. Voor mij vormde het een uitstekende basis om daarna de stap te zetten naar de TU. Als je mijn advies wilt: doe wat je leuk vindt en luister naar je gevoel. De studententijd is een tijd waarvan je vooral moet genieten. Het werkende leven, waarin je veel meer verplichtingen hebt, duurt daarna nog erg lang.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228