Communicatie voltijd

Ontwikkel jezelf professioneel én persoonlijk.

Hbo Communicatie

Ook voor jou?
Communicatie is een fantastisch vak. Maar is het ook leuk voor jou? Even een snelle check! Ben je dol op creatieve dingen bedenken? Wil je met tekst, beeld en geluid mensen echt raken? En zo de wereld een beetje mooier te maken? Als je antwoord op deze vragen ‘ja!’ is, dan is de Bachelor Communicatie echt een studie voor jou.

Leer doorvragen
Een vaak gestelde vraag bij ons is ‘Waarom?’ Naast creatieve concepten creëren, leer je ook kritisch doorvragen, strategisch nadenken en nieuwsgierig zijn naar hoe het anders kan. En hoe je het gedrag van mensen kunt veranderen. Aan het einde van je opleiding ben je adviseur, strateeg en maker in één.

Studieprogramma hbo-opleiding Communicatie

Communicatie is een creatief doevak. Vanaf dag één ga je aan de slag op opdrachten van echte opdrachtgevers, samen met andere studenten, coaches en experts. Met tientallen opdrachtgevers om uit te kiezen, zit er altijd een opdracht tussen die bij je past. Bijna vanzelf bouw je aan een mooi portfolio en een CV vol echte werkervaring. Het hele jaar door krijg je trainingen en masterclasses van professionals.

Jouw eerste jaar

Jouw eerste jaar

Het eerste jaar staat helemaal in het teken van ervaring opdoen. Je kiest voor opdrachten die je aanspreken. Mensen motiveren om minder vlees te eten? Of een campagne voor een nieuw modemerk? In een klein team met andere studenten ontdek je hoe je mensen echt overtuigt met creatie, content en media. Bij alles word je begeleid door leercoaches en experts uit de praktijk.

Portfolio opbouwen
Tijdens de Bachelor Communicatie staat je persoonlijke portfolio centraal. Je maakt geen tentamens, maar werkt aan opdrachten. Al je creatieve werk, kennis en skills neem je op in je portfolio. Daarmee laat je zien wie je bent en wat je in je mars hebt als communicatieprofessional. En of je toe bent aan het volgende jaar.

Trainingen en workshops
Je professionele vaardigheden ontwikkel je met trainingen en workshops. Bijvoorbeeld in design thinking, digitale communicatie en gesprekstechniek. We trainen je in het overtuigen van opdrachtgevers met een goede presentatie. Ook leren we je om samen te werken en anderen te coachen. En nog veel meer. Geen dag is hetzelfde.

Persoonlijke begeleiding
Bij ons krijg je alle ruimte om te ontdekken wat echt bij je past en jezelf daarin verder te ontwikkelen. Want jouw talenten, interesses en sterke kanten maken jou uniek, ook later in je werk. Heb je behoefte aan een masterclass social media strategie? Of een training creatief schrijven? Je coach helpt je om alles uit jezelf te halen.

Eigen route

Eigen route

Binnen communicatie kun je alle kanten op. Daarom helpen we je graag om je eigen weg te vinden. Waar ga jij voor? Waar krijg je energie van? Maak er werk van. Je eigen weg gaan, kan best spannend zijn. Dat hoef je niet alleen te doen. Samen met je coach kijk je naar je persoonlijke ontwikkeling en stel je steeds nieuwe doelen. Zo volg je steeds meer je eigen weg naar de baan die echt bij je past.

Samenwerken in een relaxte omgeving
In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam vind je inspirerende ruimtes om samen te werken met studenten, coaches, experts en opdrachtgevers. Uiteraard zijn er kasten vol studiemateriaal, TEDtalks, documentaires en heel veel andere inspirerende dingen. Op deze creatieve plek bedenk je ideeën, onderzoek je vraagstukken en maak je fantastische content.

Bouw aan je portfolio en je netwerk
Alle praktijkopdrachten, trainingen en masterclasses verzamel je in je persoonlijke portfolio. Wanneer je afstudeert heb je een gevulde schatkamer met al je kennis en vaardigheden. Dankzij de vele projecten voor echte opdrachtgevers bouw je ook meteen een uitgebreid netwerk op.

Bedacht vanuit de praktijk
Door onze nauwe samenwerkingen met bedrijven en organisaties weten we precies hoe jij als communicatieprofessional het verschil kunt maken. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dat zie je terug in je hele studie.

Verander gedrag

Verander gedrag

Communicatie is veel meer dan een boodschap overbrengen. Als professional van morgen leer je hoe je kunt beïnvloeden wat mensen denken en doen. Zodat ze bijvoorbeeld gezonder gaan leven, bewuste keuzes maken of energie besparen.

Help organisaties beter communiceren
Elke organisatie kan bijdragen aan een betere wereld door goed te communiceren met de mensen om hen heen. Als communicatieprofessional help jij de organisatie én de medewerkers daarbij. Je bent dus niet alleen een communicatiespecialist, maar ook een coach en begeleider.

Denk vanuit de digitale wereld
Jij bent opgegroeid in een digitale wereld vol sociale media. Veel organisaties weten daar maar weinig van. Zij hebben hulp nodig, van strategie tot uitvoering. Daar kun jij deze organisaties als geen ander bij helpen.

Echt op mijn plek

“Ik vind de opleiding heel tof. Ik kan mijn eigen opdrachten kiezen, wat betekent dat ik bijna alleen maar leuke dingen doe. We zitten in leerteams van tien leerlingen, ingedeeld op postcode. Dus ik heb makkelijk contact gemaakt met anderen die ook nog eens uit de buurt komen. Maar echt op school kunnen zijn had het wel veel leuker gemaakt.”

Janine Gouswaart, student Communicatie

Lees haar verhaal

Kom 6 april naar de Open Dag

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal meer uit je studie

Studiebegeleiding

Je voelt je snel thuis bij ons. Vanaf de eerste dag zit je in een vertrouwde groep van coaches, studenten en experts. Je persoonlijke coach zorgt ervoor dat je de regie over je eigen leerroute stevig in handen houdt. Regelmatig bespreek je met hem je ontwikkeling en stel je nieuwe leerdoelen vast. Heb je specifieke leerproblemen? De studentendecanen helpen je graag!

Studeren in het buitenland

Een deel van je studie kun je volgen bij hogescholen in bijna alle Europese landen. Zelfs in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten kun je studeren. Natuurlijk sta je er in zo’n avontuur niet alleen voor. We zorgen voor uitgebreide begeleiding en je studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die pakt niemand je meer af.

Nieuws vanuit de opleiding Communicatie

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Communicatie voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Durf te vragen

Nog niet overtuigd? Vraag ons wat je nog wilt weten. We vertellen je graag meer.

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228