Communicatie voltijd

Doe wat jij het leukst vindt. Zo bouw je een ijzersterk portfolio op.

Hbo Communicatie

Voor wie

Of het nu gaat om tekst, video, social of complete campagnes: de wereld van media en communicatie vind je hartstikke leuk. Ook omdat je nieuwsgierig bent en je graag inleeft in anderen. Maar waar precies jouw creatieve talent ligt, daar ga je bij de opleiding Communicatie actief naar op zoek. Vooral door lekker veel uitdagende praktijkopdrachten te doen die jou aanspreken. Samen met medestudenten en opdrachtgevers. Je probeert nieuwe dingen en durft fouten te maken. Je kijkt kritisch naar jezelf en staat open voor feedback. Hoe deze ontdekkingsreis eruit ziet? Bekijk hieronder het studieprogramma.

Studieprogramma Communicatie

Geen tentamens, maar samenwerken aan opdrachten van echte opdrachtgevers. Geen hoorcolleges, maar trainingen, excursies en masterclasses. Bij Communicatie leer je het vak door kilometers te maken in de praktijk. Zo bouw je 4 jaar lang aan een prachtig, persoonlijk portfolio.

Vaste onderdelen

Vaste onderdelen

De opleiding Communicatie bestaat uit 3 onderdelen. Je kiest je weg in een rijk aanbod van praktijkopdrachten, trainingen en verdiepende activiteiten.

Ga van vraagstuk naar vraagstuk
Eigenlijk stap je bij dag 1 al in de dynamische wereld van communicatie. Want je doet meteen ervaring op met echte vraagstukken rechtstreeks uit de praktijk. Je gaat van opdracht naar opdracht en kiest wat jou het meest aanspreekt. Wil jij mensen bewegen hun fietsverlichting aan te doen of minder vlees te eten? Zet jij een campagne op met een app als TikTok of ontwikkel je liever een eigen app? Samen met andere studenten, coaches en echte opdrachtgevers ontdek en check je wat werkt. Zo is geen dag hetzelfde.

Train je professionele skills
Of je je nu wilt specialiseren in tekst of beeld, creatieve concepten bedenkt of slimme strategieën: als communicatieprofessional moet je een paar dingen sowieso heel goed kunnen. Met een stevig pakket trainingen brengen we je de broodnodige skills bij. Je leert bijvoorbeeld oplossingsgericht denken om de meest uitdagende vraagstukken te kraken. Je kunt goed praten en presenteren om anderen met je plannen mee te krijgen. En omdat je later organisaties moet helpen communicatiever te zijn, leer je ook samenwerken en anderen te coachen en te begeleiden.

Verdiep jezelf in de wereld van communicatie
Wat maakt jou uniek? Dat zijn je talenten, je voorkeuren, je interesses. Je volgt je eigen weg door naast praktijkvraagstukken en trainingen te kiezen uit een breed aanbod van aanvullende activiteiten. Wat spreekt jou het meest aan? Wat heb je nu nodig om een praktijkvraagstuk op te lossen? Is het bijvoorbeeld een masterclass om strategieën te bedenken voor social media? Of een verdiepende activiteit waarmee je dieper in een onderwerp duikt dat aansluit bij jouw praktijkvraagstuk? Schrijf je in!

Eigen route

Eigen route

Bij de opleiding Communicatie bepaal jij deels je eigen route. Dat leidt uiteindelijk tot een mooi, persoonlijk portfolio.

Geniet van steeds meer vrijheid
Het is best spannend om je eigen weg te gaan. Hoe wil je je ontwikkelen, waar liggen je talenten en uitdagingen? Daarom bieden we je het eerste jaar extra structuur en begeleiding. Je trekt nauw op met je eigen coach met wie je regelmatig je voortgang bespreekt.

Studeer in een hechte community
Met studenten, experts, coaches en opdrachtgevers studeer en werk je in een hechte community, in onze inspirerende ruimten in Den Haag, Diemen of Rotterdam waar we samen komen om ideeën te ontwikkelen, ze te onderzoeken en uit te werken. Waar je toegang hebt tot onze online leeromgeving en (digitale) bibliotheek en waar je altijd kunt aankloppen bij onze coaches en experts. En soms bij opdrachtgevers waar je praktijkopdrachten presenteert en bespreekt. In deze community kennen we elkaar, leer je van elkaar en ontdek je jouw passie en kracht. Dat maakt studeren bij ons zo persoonlijk.

Bouw aan je portfolio
Vergeet cijfers en vakkenpakketten. Waar jij aan werkt, is veel indrukwekkender. Met al die praktijkopdrachten, trainingen en verdiepende activiteiten bouw jij namelijk aan een portfolio dat uniek is. Het is een schatkamer van alle kennis en vaardigheden die je in 4 jaar tijd hebt leren beheersen. En zeg nou eerlijk, is dat niet meteen een mooi cv om bij je eerste sollicitatiegesprek mee te nemen?

Inhoud

Inhoud

Bij Hogeschool Inholland hebben we een scherpe kijk op communicatie. We zien hoe het vak zich ontwikkelt en wat dat voor jou als aanstormend talent betekent. Dit komt terug in de inhoud van ons programma.

Beïnvloed gedrag
Communicatie gaat verder dan mensen informeren. De professional van morgen weet het gedrag van mensen te beïnvloeden. Zodat ze bijvoorbeeld gezonder gaan leven, energie besparen of waardoor organisaties succesvoller zijn. 

Draag bij aan een betere wereld
Door gedrag te beïnvloeden draag je bij aan een betere wereld. Dat is ook precies waar het steeds meer organisaties om gaat. Hun succes wordt niet bepaald door winst, maar door het verschil dat ze voor de wereld maken.

Help organisaties beter communiceren
Hoe kunnen organisaties bijdragen aan een betere wereld? Door goed te communiceren met de rest van de maatschappij. Dat lukt alleen als alle medewerkers dat doen. Als communicatieprofessional help je hen daarbij. Je maakt niet alleen communicatie, je bent ook een coach en begeleider.

Wees digitaal
Jij bent opgegroeid in een digitale wereld. Apps en social media hebben misschien geen geheimen voor jou. Maar veel organisaties moeten en willen die stap nog maken. Als communicatieprofessional help je hen met strategie en uitvoering.

“Ik vind de opleiding heel tof. Ik kan mijn eigen opdrachten kiezen, wat betekent dat ik bijna alleen maar leuke dingen doe. We zitten in leerteams van tien leerlingen, ingedeeld op postcode. Dus ik heb makkelijk contact gemaakt met anderen die ook nog eens uit de buurt komen. Maar echt op school kunnen zijn had het wel veel leuker gemaakt.”

Janine Gouswaart, student Communicatie

Lees haar verhaal

Kom 29 maart naar de Open Avond

Meld je hier aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Communicatie

Studiebegeleiding

Bij Communicatie voel je je snel thuis. Dat komt door onze vertrouwde community van coaches, studenten en experts. Bovendien heb je een persoonlijke coach. Die zorgt ervoor dat je de regie over je eigen leerroute stevig in handen houdt. Met hem bespreek je regelmatig je ontwikkeling en stel je nieuwe leerdoelen vast. Heb je specifieke leerproblemen? Hogeschool Inholland heeft studentendecanen die je graag adviseren.

Studeren in het buitenland?

Via Inholland kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Je kunt zelfs terecht in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten. Je staat er in zo’n avontuur natuurlijk niet alleen voor: vanuit Inholland krijg je uitgebreide begeleiding. Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die pakt niemand je meer af.

Het verschil zit in ons

Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, we willen je graag leren kennen. Wat zijn jouw unieke eigenschappen, behoeften, drijfveren, kwaliteiten? Daar zijn we nieuwsgierig naar, want daarin zit jouw unieke kracht. Het verschil zit in jou. En dus beginnen we bij jou, en wie jij bent als persoon.

Lees ons hele verhaal

Nieuws vanuit de opleiding Communicatie

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!