Communicatie voltijd

Kies je eigen route en ontdek welk communicatietalent er in jou schuilt!

Hbo Communicatie

Voor wie

Jij vindt de wereld van media en communicatie hartstikke interessant en zoekt naar een opleiding waar je creatief kunt zijn. Met tekst, beeld en geluid wil je een boodschap overbrengen die de doelgroep raakt. Zo kun je het gedrag van mensen veranderen en daarmee de wereld een beetje mooier maken.

Door uitdagende opdrachten voor echte bedrijven leer jij precies hoe je dat gaat doen. Zo ontdek je welke communicatievaardigheden je allemaal in huis hebt én welke je nog kunt verbeteren. Bij iedere opdracht probeer je nieuwe dingen en durf je fouten te maken. Tijdens trainingen en masterclasses krijg je de kans om je te specialiseren in de onderwerpen die echt bij jou passen. Zo bepaal jij in deze vier jaar zelf de route tijdens jouw ontdekkingsreis.

Studieprogramma hbo-opleiding Communicatie

Tijdens de studie Communicatie maak je geen tentamens. Je gaat vanaf dag één samen met andere studenten, coaches en experts aan de slag met opdrachten voor echte bedrijven. Daarnaast krijg je trainingen en masterclasses om kennis op te doen. Gedurende de opleiding bouw je aan een persoonlijk digitaal portfolio waarin je alle kennis en vaardigheden opneemt. Zo toon jij aan dat je een echte communicatieprofessional bent!

Vaste onderdelen

Vaste onderdelen

Jij kiest jouw eigen weg in een uitgebreid aanbod van praktijkopdrachten, trainingen en verdiepende activiteiten.

Van vraagstuk naar vraagstuk
Vanaf dag één duik je in de dynamische wereld van communicatie. Je kiest voor opdrachten die jou echt aanspreken. Wil jij mensen motiveren om minder vlees te eten? Of liever een social media campagne opzetten voor een nieuw schoenenmerk? En ga je dan voor een toffe lanceringscampagne op TikTok of benader je diverse landelijke media met persberichten? Samen met andere studenten en coaches ontdek jij hoe je impact maakt met content, creatie en media.  

Train je professionele skills
Tijdens de opleiding krijg je meer dan genoeg ruimte om je te specialiseren. Maar toch is er een aantal vaardigheden die iedere communicatieprofessional moet ontwikkelen. Zo leer je oplossingsgericht te denken bij grote uitdagingen. Je krijgt trainingen om goede presentaties te kunnen geven, zodat jouw boodschap mensen raakt en jij ze overtuigt van jouw ideeën. Daarnaast ga je leren om samen te werken en anderen te coachen en te begeleiden. Deze skills ontwikkel je tijdens interactieve trainingen. Zo is geen dag hetzelfde.

Verdiep jezelf in de wereld van content, creatie en media
Jouw talenten, voorkeuren en interesses maken jou uniek. En juist deze talenten kun je later ook inzetten in je werk. Tijdens de opleiding Communicatie krijg je veel tijd en ruimte om te ontdekken wat jou het meeste aanspreekt en wat echt bij jou past. Wat heb jij nodig om jezelf te ontwikkelen tot communicatieprofessional? Een masterclass om socialmediastrategieën te bedenken? Of wil je je juist meer verdiepen in het schrijven van teksten? Wij helpen jou hierbij, in trainingen en masterclasses. Maar ook met een coach die voor je klaar staat als je er zelf even niet uitkomt.

Eigen route

Eigen route

Bij de opleiding Communicatie bepaal jij grotendeels jouw eigen route. Zo word jij altijd opgeleid tot communicatieprofessional voor een baan die bij je past.

Kies je eigen leerroute die past bij jouw ambities
Waar liggen jouw talenten en ambities en waar krijg jij energie van? Wij geven jou de ruimte om dat zelf te ontdekken. Maar direct je eigen weg gaan, is soms best spannend. Daarom bieden we je de nodige ondersteuning en begeleiding. Samen met je coach stel je doelen en kijk je naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Ieder jaar groeit jouw zelfstandigheid en krijg je meer ruimte om je eigen route te bepalen.

Werk samen in een hechte community
In Den Haag, Diemen en Rotterdam bieden wij je inspirerende ruimtes waar je samenkomt met studenten, coaches, experts en opdrachtgevers. Uiteraard is er een kast vol studiemateriaal. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving, TEDtalks, documentaires en heel veel andere inspirerende bronnen. Zo creëren wij een creatieve en veilige plek waar je ideeën ontwikkelt, onderzoekt en verder uitwerkt. Samen ontdekken en samen leren. Dat is wat jij gaat doen.

Bouw jouw eigen portfolio en netwerk
Met alle praktijkopdrachten, trainingen en masterclasses bouw jij jouw persoonlijke digitale portfolio op. Je kunt het vergelijken met een grote schatkamer van alle kennis en vaardigheden die je hebt opgebouwd. Doordat je vanaf dag één met echte opdrachtgevers in contact komt, bouw je ook meteen een uitgebreid netwerk op.

Inhoud

Inhoud

Door onze unieke samenwerking met bedrijven en organisaties lopen wij altijd voorop met de laatste ontwikkelingen. Zo weten wij precies welke vaardigheden jij als communicatieprofessional nodig hebt. Nu en in de toekomst. Dit zie je terug in de inhoud van ons programma.

Beïnvloed gedrag
Communicatie is veel meer dan een boodschap in tekst en beeld overbrengen. Als professional van de toekomst leer jij hoe je het gedrag van mensen kunt beïnvloeden. Zodat ze bijvoorbeeld gezonder gaan leven, bewustere keuzes maken of energie besparen.

Help organisaties beter communiceren
Organisaties kunnen bijdragen aan een betere wereld door goed te communiceren met de rest van de maatschappij. Als communicatieprofessional help jij de organisatie én de medewerkers daarbij. Dit maakt jou niet alleen een communicatieprofessional, maar ook een coach en begeleider.

Digitale wereld
Jij bent opgegroeid in een digitale wereld vol met apps en sociale media. Veel organisaties hebben onvoldoende kennis van de laatste ontwikkelingen en communicatiemiddelen. Zij hebben hulp nodig, van strategie tot uitvoering. Als communicatieprofessional van de toekomst kun jij deze organisaties als geen ander helpen.

“Ik vind de opleiding heel tof. Ik kan mijn eigen opdrachten kiezen, wat betekent dat ik bijna alleen maar leuke dingen doe. We zitten in leerteams van tien leerlingen, ingedeeld op postcode. Dus ik heb makkelijk contact gemaakt met anderen die ook nog eens uit de buurt komen. Maar echt op school kunnen zijn had het wel veel leuker gemaakt.”

Janine Gouswaart, student Communicatie

Lees haar verhaal

Open Avond 1 november

Meld je aan!

Alle info op een rij

Download de flyer

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Communicatie

Studiebegeleiding

Bij Communicatie voel je je snel thuis. Dat komt door onze vertrouwde community van coaches, studenten en experts. Bovendien heb je een persoonlijke coach. Die zorgt ervoor dat je de regie over je eigen leerroute stevig in handen houdt. Met hem bespreek je regelmatig je ontwikkeling en stel je nieuwe leerdoelen vast. Heb je specifieke leerproblemen? Hogeschool Inholland heeft studentendecanen die je graag adviseren.

Studeren in het buitenland?

Via Inholland kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Je kunt zelfs terecht in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten. Je staat er in zo’n avontuur natuurlijk niet alleen voor: vanuit Inholland krijg je uitgebreide begeleiding. Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die pakt niemand je meer af.

Het verschil zit in ons

Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, we willen je graag leren kennen. Wat zijn jouw unieke eigenschappen, behoeften, drijfveren, kwaliteiten? Daar zijn we nieuwsgierig naar, want daarin zit jouw unieke kracht. Het verschil zit in jou. En dus beginnen we bij jou, en wie jij bent als persoon.

Lees ons hele verhaal

Nieuws vanuit de opleiding Communicatie

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228