Communicatie voltijd

Met het diploma op zak kun je kiezen uit allerlei leuke banen waar je als breed inzetbare communicatieprofessional terecht kan.

Na je opleiding Communicatie

De vraag naar communicatieprofessionals vanuit de markt is momenteel goed. Met het diploma op zak kun je kiezen uit allerlei leuke banen waar je als breed inzetbare, praktijkgerichte communicatieprofessional terecht kan.

Dit is straks jouw werkveld

De opleiding Communicatie bereidt je voor op uiteenlopende functies in het communicatievak. Creëer jij straks online een nieuw en aantrekkelijk imago voor het sportmerk waar je voor werkt? Vind je het een uitdaging om consumenten en de pers op een creatieve manier te informeren over een nieuw product? Werk je graag voor een pr- of reclamebureau samen met vormgevers, copywriters en fotografen? Of wil je later een eigen bedrijf beginnen in social media of webdesign? Kies dan voor de opleiding Communicatie.

Je wordt opgeleid tot:

  • brandmanager/productmanager
  • contentmanager/ socialmediamanager
  • webcare medewerker
  • communicatieadviseur
  • client services director/ accountmanager
  • mediaplanner

Let op: dit is slechts een selectie van de beroepen waar je voor wordt opgeleid.

Je wordt niet opgeleid tot:

  • webdeveloper 
  • journalist

Wat houdt jouw baan straks in?

Klaar met je studie? Dan kun je gaan werken in allerlei verschillende functies:

Brandmanager/productmanager
Als brand/product manager ben je verantwoordelijk voor een of meerdere merken/producten van het bedrijf waar je voor werkt. Je zet strategische plannen op en houdt je bezig met campagne-ontwikkeling, reclamefilms, verpakkingen, brochures en folders, evenementen, mediaplanning, et cetera.

Contentmanager/ socialmediamanager
Je beheert en promoot de website en socialmediakanalen van een organisatie. Je selecteert beelden en teksten en verzorgt digitale nieuwsbrieven. Je zorgt voor optimale online interactie tussen de doelgroepen en het bedrijf.

Webcare medewerker
Je bent verantwoordelijk voor alle vragen, opmerkingen en klachten die via de verschillende digitale kanalen binnenkomen. Je volgt discussies over jouw organisatie op social media en internetfora en weet hoe je het gesprek in verschillende situaties aan kan gaan. Je bedenkt oplossingen en verbeteringen voor het contact met klanten en implementeert deze.

Communicatieadviseur
Je adviseert bedrijven en instellingen over interne en externe communicatie. Je voert communicatiewerkzaamheden uit zoals het schrijven van briefings, het bewaken van het huisstijldesign en je onderhoudt contact met de media.

Client services director/ accountmanager
Als client services director bij een communicatiebureau ben je verantwoordelijk voor een of meerdere merken (accounts) van opdrachtgevers. Vanuit hun marketingdoelstellingen vertaal je opdrachten in communicatiebriefings en stuur je de ontwikkeling van communicatie-materiaal en campagnes aan.

Mediaplanner
Als mediaplanner zorg je, binnen gestelde budgetten, voor een uitgekiende mix van mediamiddelen om communicatieboodschappen te kunnen uitdragen en te zorgen dat deze bij het juiste publiek aankomen.

PR-adviseur
Je adviseert organisaties over hun communicatiebeleid en ziet toe op de uitvoering daarvan. Je zorgt ervoor dat medewerkers betrokken zijn bij het bedrijfsimago, bijvoorbeeld door personeelsbijeenkomsten te organiseren, en je begeleidt de productie van personeelsbladen, brochures en (digitale) nieuwsbrieven.

Persvoorlichter/woordvoerder
Als persvoorlichter ben je het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt. Je weet helder te verwoorden waar het bedrijf voor staat. Je hebt veel contact met media, schrijft speeches en persberichten en je organiseert persconferenties en rondleidingen.

Beeldvoerder
Een nieuwe en opkomende functie is de beeldvoerder. Als beeldvoerder ben je verantwoordelijk voor het maken van video’s en het bepalen van de visuele strategie. In deze functie houd je je bezig met het neerzetten van het perfecte fotobeeld en met camerawerk en montage voor online video. Bekijk hier een voorbeeld

Voor een actueel overzicht van communicatiebanen kun je een kijkje nemen op het banenplatform Monsterboard.com. Zoek maar eens op: brandmanager, content manager, webcare manager, pr-medewerker, communicatiemedewerker/-adviseur, woordvoerder, mediaplanner, socialmediamanager en accountmanager.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Communicatie?

De filmpjes hieronder laten je zien waar onze afgestudeerde studenten nu een leuke uitdagende baan in de creatieve industrie hebben.

Open Avond 12 februari

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Een opleiding aan Inholland bereidt je voor op een volwaardige loopbaan in de beroepspraktijk. Toch zijn er studenten die zich na hun afstuderen nog verder willen ontwikkelen. Op het gebied van communicatie tal van gespecialiseerde post-hbo-opleidingen en -cursussen. Een aanvullende opleiding in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. De studieloopbaanadviseur binnen de opleiding kan je er alles over vertellen.

  

Universitaire vervolgopleidingen met een zinvolle koppeling aan een Bachelor Communicatie zijn onder meer:

  • Beleid, Communicatie en Organisatie
  • Cultuur, Organisatie en Management

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!