Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) voltijd

Het werkveld is bijzonder breed. Én hot, mede door ziekten als Q-koorts en vogelgriep, groei van duurzaam ondernemen en aandacht voor eerlijk voedsel. 

Na je opleiding Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij)

Misschien kijk je nu nog in een glazen bol: ben je een onderzoeker of beleidsmaker, een ondernemer of adviseur? Bij Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) ga je het zelf ontdekken. Wat de conclusie na vier studiejaren ook is: in al die rollen kun je in de sector terecht.

Dit is straks jouw werkveld
Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij) biedt goede perspectieven op de arbeidsmarkt. Afgestudeerden vinden werk in bijvoorbeeld de diervoedingsindustrie, landbouw, diergeneesmiddelenindustrie, overheid, natuurbeheerorganisaties, adviesbureaus, onderzoeksinstituten, belangenorganisaties en groen onderwijs. Het werkveld is bijzonder breed. Én hot, mede door ziekten als Q-koorts en vogelgriep, groei van duurzaam ondernemen en aandacht voor eerlijk voedsel. Dat zorgt voor extra vraag naar hoger opgeleide deskundigen. Naar jou.

Je wordt opgeleid tot:

 • Agrarisch bedrijfsadviseur
 • Verkoopmedewerker diervoedingsproducten
 • Beleidsmedewerker agrarische zaken

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Dierenarts
 • Stalmedewerker

Wat houdt jouw baan straks in?

Wat jij kunt worden? De verscheidenheid aan beroepen in de sector is groot. Van eigen ondernemer, verloopmedewerker of adviseur tot voorlichter, onderzoeker, beleidsmedewerker of docent. We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies:

 • Agrarisch bedrijfsadviseur
  Je geeft advies en voorlichting aan ondernemers in de dier- en veehouderij. Je begeleidt ze bij strategische beslissingen en bij de optimalisatie van hun bedrijfsvoering.
 • Verkoopmedewerker diervoedingsproducten
  Je legt verkoopbezoeken af aan dier- en veehouderijen. Je geeft ze informatie en vertelt bijzonderheden over de voedingsproducten van jouw bedrijf.
 • Beleidsmedewerker agrarische zaken
  Je verricht onderzoek, formuleert beleidsplannen en nota’s met beleidsadviezen. Ze gaan bijvoorbeeld over de gezondheid en het welzijn van dieren. Misschien heb je daarvoor wel nieuwe ideeën die je stopt in regelgeving.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Dier in de duurzame samenleving (Dier- en Veehouderij)?

Afgestudeerde Anna Koornneef aan het woord.

Online Open Dag 31 oktober

Meld je aan

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Laat het vakgebeid je nog niet los en wil je je kennis verdiepen? Ga voor een master aan bijvoorbeeld de Wageningen University, zoals Dierwetenschappen. Maar kijk zeker ook naar masteropleidingen in het buitenland. Zien ze jou later terug in Australië, Canada of Nieuw-Zeeland?

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!