Elektrotechniek voltijd

Je bent thuis in alle facetten die dit vak zo waardevol maken en je hebt een eigen visie ontwikkeld op optimale toepassingen van moderne technologie. 

Na je opleiding Elektrotechniek

Als afgestudeerde aan de opleiding Elektrotechniek ben je een technische alleskunner met verstand van zaken. Je hebt een brede, sterke basiskennis en je weet hoe je die kennis concreet moet toepassen. Je bent thuis in alle facetten die dit vak zo waardevol maken, en je hebt een eigen visie ontwikkeld op optimale toepassingen van moderne technologie. Bovendien is het prettig met jou werken, omdat je uitstekend in teamverband kunt opereren, je eigen profiel goed kent en altijd hoge eisen stelt aan jezelf.

Je wordt opgeleid tot:

 • Electronics Design Engineer
 • Electrical & Process Control Engineer
 • Product Development Engineer
 • Electrical Consultancy Engineer

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Accountmanager technische producten
 • Commercieel technische functies
 • Game- of webdeveloper
 • Applicatieontwikkelaar

Wat houdt jouw baan straks in?

Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies. 

 • Electronics Design Engineer 
  Je ontwikkelt en test hardware en software die draait op elektronica in elektrotechnische apparaten en/of systemen. Het gaat vooral om realtimesystemen waarin meetapparatuur en sensoren een belangrijke rol spelen. 
 • Electrical & Process Control Engineer 
  Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp en implementatie van procestechnologische of automatisering. In veel functies ligt de nadruk op samenwerken met procestechnologen of ontwerpers uit andere engineering disciplines. Je werkt nauwkeurig samen en begrijpt complexe processen. 

 • Product Development Engineer 
  Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en installeren van apparatuur en machines wereldwijd. Je traint de lokale operators en communiceert met de klant over de voortgang. Je koppelt resultaten terug aan de organisatie. 

 • Electrical Consultancy Engineer 
  Je bent binnen een ontwerpteam verantwoordelijk voor elektrische aandrijvingen. Je kunt een goede balans leggen tussen benodigde aandrijfkracht, vermogen en kostprijs. Analyse van het aan te drijven systeem en budgettering van benodigd elektrisch- en mechanisch vermogen zijn belangrijke onderdelen van deze functie.

"Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn studententijd."


Jeroen Stet, afgestudeerde

Lees verder

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Na je opleiding heb je toegang tot enkele verwante vervolgopleidingen, zoals Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Delft. In samenwerking met de TU Delft is er een speciale doorstroomminor in ontwikkeling. Je kunt in het laatste jaar al beginnen met een minor die aansluit op de vervolgopleiding op de TU Delft. Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen in Werktuigbouwkunde of ICT.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228