Elektrotechniek voltijd

"Elektrotechniek is bij uitstek geschikt is om zelf te ontdekken door te bouwen en toe te passen."

Docent Jan van Hulzen

In welke vakken en leerjaren geef je les?
Tijdens het introductieproject voor eerstejaarsstudenten laat ik ze kennismaken met toegepaste techniek en productontwikkeling door het analyseren van consumentenelektronica. Studenten zien dan hoe producten ontworpen en geproduceerd zijn. Tijdens het tweede project gaat het over de analyse van energieverbruik. Bij andere vakken leren ze onder andere hoe een robot wordt gebouwd. In latere jaren komen vakken aan de orde als telecommunicatie, systeemdynamica en meet- en regeltechnieken.

Welke opleiding heb je zelf gevolgd?
HTS Industriële automatisering TU-Delft Werktuigbouwkunde, Meet & Regeltechniek

Waar heb je gewerkt voordat je docent werd bij Inholland?
Ik heb acht jaar bij Oce gewerkt, een leverancier van printers en kopieermachines voor de zakelijke markt. Na deze periode heb ik vier jaar onderzoek gedaan bij de TU-Delft. In deze periode heb ik ook kennis gemaakt met het onderwijs en na afronding van het onderzoek heb ik les gegeven bij de Defensie Academie en bij de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb het prima naar mijn zin bij Inholland omdat onderwijs in de techniek sector de mogelijkheid biedt om kennis te ontwikkelen door onderzoek, toepassen en bouwen te combineren met het geven van onderwijs.

Over welke (karakter)eigenschappen moet een student beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Het belangrijkste is dat een student nieuwsgierig moet zijn.

Bij welke functies binnen welke bedrijven komen studenten over het algemeen terecht na deze opleiding?
Studenten zijn na afstuderen breed inzetbaar en te vinden bij zowel grote als kleine bedrijven. Voorbeelden zijn Tata Steel, de Koninklijke Marine of kleinere bedrijven zoals Quest, Devi Motion, Tebulo en vele andere bedrijven.

Wat is jouw gouden tip voor aankomende studenten?
Een studie maak je zelf. Elektrotechniek is een studie die bij uitstek geschikt is om zelf te ontdekken door te bouwen en toe te passen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228