Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd

Breed opgeleide financials als jij, zijn altijd gewild, in economische voor- en tegenspoed

Na je opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie

Waar kun je terecht met jouw diploma Finance & Control?

Met je bachelor Finance & Control: Bedrijfseconomie op zak, ben je een professional die breed inzetbaar is binnen verschillende branches. Bijvoorbeeld als controller om een organisatie strategisch en financieel op koers te houden. Je analyseert bedrijfsprocessen en adviseert hoe die processen (beter) kunnen worden beheerst en geoptimaliseerd. Een heldere en systematische manier van denken is je tweede natuur geworden. Ook beschik je over een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben je financieel specialist. Je kunt een jaarrekening opstellen en de cijfers die daarin staan analyseren.

Werkveld
In het bedrijfsleven is veel vraag naar controllers en bedrijfseconomen op hbo-niveau. Zeker breed opgeleide financials als jij, met inzicht in uiteenlopende kanten van het bedrijfsleven, zijn altijd gewild, in economische voor- en tegenspoed. Veel studenten komen in een belangrijke financiële functie terecht bij bijvoorbeeld banken, overheden, financiële instellingen of accountantsorganisaties. Over het algemeen hebben afgestudeerden binnen een maand na het behalen van hun diploma al een baan! Heb na je bachelor de smaak van het studeren te pakken? Ga dan direct door met een (financiële) master op de universiteit.

Je wordt opgeleid tot:

 • assistent-accountant
 • controller
 • beleggingsadviseur
 • financieel adviseur bij een bank
 • hoofd administratie

Je wordt niet opgeleid tot:

 • belastingadviseur 
 • bedrijfsjurist 
 • marketeer

Met jouw diploma Finance & Control: Bedrijfseconomie aan de slag als...

Met de opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie is de kans groot dat je een passende baan vindt in de financiële wereld. Na afronding van je studie kun je bijvoorbeeld werken in de onderstaande functies.

 • Controller
  Als controller geef je leiding aan een financiële of bedrijfseconomische afdeling. Zo'n afdeling controleert en stuurt het financiële reilen en zeilen van een bedrijf of instelling. Je werkt rechtstreeks voor de directie.
 • Beleggingsadviseur
  Bij beleggen stellen particulieren of instellingen geld beschikbaar aan bedrijven die er winstgevende projecten mee opzetten. Van die winst profiteert de belegger mee in de vorm van rente, dividend of koerswinst. Op grond van je ervaring, kennis en informatie geef je (potentiële) beleggers doordachte en verantwoorde adviezen.
 • Financieel adviseur bij een bank
  Je adviseert particulieren over het afsluiten van allerlei soorten financieringen (bijvoorbeeld leningen, spaarvormen, verzekeringen en hypotheken). Je bouwt je eigen klantenportefeuille op en beheert deze.
 • Hoofd administratie
  Je geeft leiding aan een afdeling administratie van een bedrijf of instelling en adviseert over het beleid. Daarnaast instrueer en begeleid je uitvoerend personeel, houd je toezicht op de kwaliteit van het geleverde werk en overleg je met medewerkers van verschillende afdelingen.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Finance & Control: Bedrijfseconomie?

Afgestudeerde Marinus Weijerman aan het woord.

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren

Na het behalen van je diploma Finance & Control: Bedrijfseconomie ben je volledig gekwalificeerd om direct aan het werk te gaan. Je kunt ook doorstuderen: het diploma geeft je toegang tot diverse (master)opleidingen in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld in de richting van controlling, finance of economie. 

 

Je kunt ook kiezen voor een specialistische financiële opleiding bij een van de universiteiten zoals VU, UvA, Erasmus:

 • NIBE, SVV
 • AMBI
 • NOVAA

Op grond van je diploma kun je vrijstellingen krijgen, zodat je een eventuele vervolgopleiding sneller kunt afronden. 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228