Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd

"De opleiding bij Inholland was een prima basis."

Oud student Gerbert over Finance & Control: Bedrijfseconomie

Gerbert studeerde Finance & Control: bedrijfseconomie

Brede interesse
Ik heb een brede interesse, variërend van exacte tot sociale vakken. Van de exacte wetenschappen vind ik vooral de relatieve absoluutheid en toetsbaarheid van de uitspraken interessant. Daar tegenover spreekt het 'zachtere' vanuit de sociale wetenschappen mij ook aan. Uiteindelijk kom je in Finance & Control: Bedrijfseconomie een combinatie van beide tegen. Eerst overwoog ik Accountancy, vooral omdat mijn vader zelfstanding registeraccountant is. Uiteindelijk koos ik voor Finance & Control: Bedrijfseconomie uit angst dat Accountancy te 'eng' zou zijn. Andere opties als Management, Economie & Recht (MER) en Commerciële Economie vielen af omdat deze mij te breed waren.

Het liep anders
Ik heb stage gelopen bij een accountantskantoor. De insteek was dat ik dan zeker zou weten dat mijn keuze voor bedrijfseconomie de juiste was. Het liep anders, want uiteindelijk viel ik toch voor de Accountancy. Ik heb toen eerst de heao afgemaakt en volg nu de postdoctorale opleiding voor registeraccountant op de Erasmus Universiteit. Mijn vak als accountant benader ik vooral vanuit bedrijfseconomisch oogpunt. In de toekomst kies ik mogelijk voor het bedrijfsleven in een bedrijfseconomische functie.

Meegevallen
De opleiding bij Inholland was een prima basis voor de werkzaamheden die ik nu doe. De zwaarte viel alleszins mee, mede omdat ik op de havo het vak boekhouden heb gehad. Door de projecten bleef het praktisch. Daarnaast was de variëteit aan vakken zeer interessant: van belastingen, recht, commerciële economie, wiskunde, boekhouden tot interne beheersing en verslaglegging. De sfeer tussen studenten en docenten heb ik altijd als prettig ervaren. Ik heb les gehad van mensen die het vak boeiend brachten. Alle voorzieningen (computers, internet) zijn ruim voorhanden en het Blackboard is een ideale manier van communiceren.

Wat heb ik nu geleerd?
Toen ik afstudeerde, vroeg ik mij af: wat heb ik nu geleerd? Zo moeilijk was het niet. Ik heb de opleiding in vier jaar afgerond, gewoon ernaast gewerkt, gesport, etc. Ik was gewaarschuwd dat het zwaar en lastig zou zijn voor een havist, maar ik heb nooit dagen zitten blokken. Wat ik je wil aanraden als je deze studie overweegt: praat met ex-studenten en vraag vooral door over de studie en wat je ermee kunt. Probeer een gevoel bij de opleiding te krijgen. Bedrijfseconomie is misschien niet de makkelijkste opleiding, maar wel een waar je veel kanten mee uit kunt. Voor studenten die nog niet goed weten wat ze willen maar wel een hart hebben voor economie, is de opleiding een aanrader.

Wil jij weten waar je na je opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie met je diploma terecht kunt?

Bekijk de mogelijkheden

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228