Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd

"Na het afstuderen is er een grote keuze aan organisaties om te werken."

Finance & Control - bedrijfseconomie - rekenmachine

Oud-student Kimberley over Finance & Control: Bedrijfseconomie

Kimberley studeerde Finance & Control: wat heeft zij geleerd en waar werkt zij nu?

Wanneer ben je afgestudeerd?
Ik ben in juni 2014 afgestudeerd.

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
Inholland sprak mij erg aan. Al vanaf de eerste dag voelde ik de open en gezellige sfeer. Inholland is een grote school, maar het was fijn dat ik voornamelijk les had op één etage. Hierdoor kwam ik vaak bekende medestudenten en leraren tegen. Vooral erg fijn wanneer ik zat met vraagstukken.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
De opleiding vond ik erg interessant. Ik werk graag met cijfers en vind het heel leuk om economische vraagstukken op te lossen. Ook vind ik recht een interessant vak. Denk hierbij aan belastingrecht, maar ook arbeids- en ondernemingsrecht. Natuurlijk zijn er bij een opleiding ook onderdelen die je minder interessant vindt. Zeker bij een brede opleiding. Toch komt bijna alles wat ik op school heb geleerd terug in de praktijk. En omdat de opleiding Finance & Control goed bij mij paste, heeft dat geresulteerd in een diploma met goede cijfers.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Ik denk dat je zeker wel met cijfers moet kunnen en willen werken. Dit komt namelijk in erg veel vakken terug. Ook is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk voor elke hbo-opleiding. Het is fijn dat Inholland Nederlands als vak heeft. Dat hebben namelijk niet alle hogescholen. Taal is natuurlijk belangrijk bij sollicitaties, maar ook bij het maken van projecten en verslagen.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
De opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie is een brede opleiding met veel afwisseling. In een tentamenweek is dat fijn. Voor het ene vak leer je veel theorie en voor het andere vak ben je juist veel aan het oefenen met sommen. Na het afstuderen is er ook een grote keuze aan organisaties om te werken. Je kunt in het bedrijfsleven gaan werken, maar ook bij administratiekantoren, commerciële ketens, banken en accountantskantoren.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding?
Ik ben afgestudeerd met een stageonderzoek gericht op processen. Hierdoor heb ik geleerd om in processen te denken. Doordat ik erg resultaatgericht werk, kijk ik vaak niet van een afstandje naar het werk. Dit zorgt ervoor dat ik vaak niet in processen denk. Wanneer ik terugdenk aan de minor Procesbeheersing en mijn afstudeerstage dan doe ik weer even een stapje terug. Tijdens een stage doe je veel werkervaring op. Het is fijn als je de theorie uit de opleiding herkent in het werkveld. Zo kun je deze kennis direct tijdens je stage toepassen.

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?
Op dit moment ben ik werkzaam bij het Havenbedrijf Rotterdam. Ik ben hier begonnen met de meewerkstage in het derde jaar. Na het afronden van de stage ben ik hier als 'bijbaan' twee dagen in de week blijven werken. Na het afstuderen mocht ik er fulltime komen werken. Ik heb het hier nu super naar mijn zin. Ik doe veel werkervaring op en ontwikkel mij als bedrijfseconoom.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Mijn werkzaamheden bij het Havenbedrijf hebben betrekking op het inkoopproces. Het gaat hierbij om de facturering naar het Havenbedrijf toe, het verwerken van inkoopaanvragen en doen van betalingen. We streven ernaar de processen steeds te verbeteren door op een effectieve en efficiënte manier te werken.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Ik wilde na mijn stage en afstuderen al graag fulltime bij het Havenbedrijf werken. Ik word hier enorm goed begeleid in mijn ontwikkeling. Het is een fijne organisatie die streeft naar verbetering.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik heb het bij het Havenbedrijf Rotterdam super naar mijn zin, dus dat zal zeker op dezelfde plek zijn. In de toekomst wil ik veel projecten aanpakken om verbeteringen te creëren in het bedrijf. Organisaties en de markt staan nooit stil. Ik zie hier op dit moment nog voldoende uitdaging in en kan nog heel veel leren.

Meer weten over de opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie?

Bekijk de opleiding

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228