Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd

"Na het afstuderen is er een grote keuze aan organisaties om te werken."

oll-lero-wiskunde.jpg

Afgestudeerde Kimberley Faasen

Wanneer ben je afgestudeerd?
Ik ben in juni 2014 afgestudeerd.

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
Inholland sprak mij erg aan. Meteen toen ik er kwam ervoer ik een open en gezellige sfeer. Inholland is een grote school, maar wat ik fijn vond is dat ik voornamelijk les had op de zesde etage. Hier kwam ik dus ook vaak bekende medestudenten en leraren tegen. Erg fijn wanneer ik zat met vraagstukken.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
De opleiding vond ik erg interessant. Ik hou er zelf heel erg van om met cijfers te werken en economische vraagstukken op te lossen. Daarnaast vind ik recht een interessant vak. Denk hierbij aan belastingrecht, maar ook arbeids- en ondernemingsrecht. Natuurlijk zijn er bij een opleiding ook onderdelen die je minder interessant vindt. Zeker bij een brede opleiding. Toch komt bijna alles wat ik op school heb geleerd ook terug in de praktijk. Ik vond mijn opleiding erg leuk. Dit heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat ik met goede cijfers kon afstuderen.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Ik denk dat je zeker wel met cijfers moet kunnen en willen werken. Dit komt namelijk in erg veel vakken terug. Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk voor elke hbo-opleiding. Het is fijn dat Inholland Nederlands ook als vak heeft. Dat hebben namelijk niet alle hogescholen. Taal is natuurlijk belangrijk bij sollicitaties, maar ook bij het maken van projecten en verslagen.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
Het is een brede opleiding met veel afwisseling. In een tentamenweek is dat fijn. Voor het ene vak leer je veel theorie en voor het andere vak ben je juist veel aan het oefenen met sommen. Na het afstuderen is er ook een grote keuze aan organisaties om te werken. Je kunt in het bedrijfsleven gaan werken, maar ook bij administratiekantoren, commerciële ketens, banken en accountantskantoren.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding?
Ik ben afgestudeerd met een stageonderzoek gericht op processen. Hierdoor heb ik geleerd om in processen te denken. Ik ben zelf erg resultaatgericht en kijk hierdoor niet vaak van bovenaf naar het werk. Dit zorgt ervoor dat ik dus niet echt in processen denk. Wanneer ik dan denk aan de minor Procesbeheersing die ik voor mijn opleiding deed, en mijn afstudeerstage doe ik weer even een stapje terug. Daarnaast doe je tijdens stages veel werkervaring op. Het is fijn als je tijdens je stage theorie uit de opleiding herkent. Wat je tijdens je opleiding leert kun je direct tijdens je stage toepassen.

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?
Ik ben op het moment werkzaam bij het Havenbedrijf Rotterdam. Ik ben hier begonnen met de meewerkstage in het derde jaar. Na het afronden van de stage ben ik hier als 'bijbaan' twee dagen in de week blijven werken. Na het afstuderen mocht ik er fulltime komen werken. Ik heb het hier nu super naar mijn zin. Ik doe veel werkervaring op en ontwikkel mij als bedrijfseconoom.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Mijn werkzaamheden bij het Havenbedrijf hebben betrekking op het inkoopproces. Het gaat hierbij om de facturering naar het Havenbedrijf toe, het verwerken van inkoopaanvragen en doen van betalingen. We streven ernaar de processen steeds te verbeteren door op een effectieve en efficiënte manier te werken.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Ik wilde na mij stage en afstuderen al graag fulltime bij het Havenbedrijf werken. Ik word enorm goed begeleid in mijn ontwikkeling. Het is een fijne organisatie die streeft naar verbetering.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik heb het hier super naar mijn zin, dus dat zal zeker hier zijn. Ik wil in de toekomst veel projecten aanpakken om verbeteringen te creëren in het bedrijf. Organisaties en de markt staan nooit stil. Ik zie hier op dit moment nog voldoende uitdaging in en kan nog heel veel leren.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!