Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd

"De afstand tussen studenten en docenten is heel klein. Dat kom je niet op elke hbo-opleiding tegen."

Finance & Control - Mart Dubbe

Student Mart over Finance & Control

Overstappen van Business Studies naar Finance & Control: student Mart deed het

"Na een jaar Business Studies had ik de behoefte om veel meer de diepte in te gaan binnen één vakgebied. Door de gemeenschappelijke propedeuse met Accountancy en Business Studies kon ik na het eerste jaar direct instromen in het tweede jaar van Finance & Control: Bedrijfseconomie. Ik ben best commercieel ingesteld, dus wat dat betreft lag de afstudeerrichting Marketing misschien meer voor de hand. Maar bij Finance & Control: Bedrijfseconomie vind ik de extra uitdaging die ik nodig heb. Ik wil namelijk de cijfermatige kant van ondernemen leren begrijpen, om van daaruit de vertaalslag naar de commerciële kant te kunnen maken. Meestal zijn financiële en commerciële mensen twee heel verschillende types. Wat ik eigenlijk wil, is proberen om die beide kanten in één persoon te combineren.

Ik heb voor deze opleiding twee maanden rechten gestudeerd en daarna een jaar hotelschool. Wat ik fijn vind bij Inholland, en dat heb ik op de andere opleidingen niet zo ervaren, is dat de afstand tussen studenten en docenten heel klein is. Geen grote klassen en de docenten zijn vaak op onze afdeling aanwezig. Zo kun je makkelijk op ze afstappen als je hen nodig hebt, zonder dat je heel veel moeite hoeft te doen. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar ik heb ervaren dat dit niet overal zo is.

Mijn interesse gaat momenteel uit naar een stage in de bancaire wereld. Of dat echt mijn roeping is weet ik niet, maar het spreekt me wel aan. Na het afronden van de havo had ik eigenlijk helemaal nog geen idee wat ik wilde gaan doen, nu heb ik het gevoel dat ik op de juiste plek zit."

Wil jij weten waar je na je opleiding Finance & Control: Bedrijfseconomie met je diploma terecht kunt?

Bekijk de mogelijkheden

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228