Finance & Control: Bedrijfseconomie voltijd
Student Finance & Control: bedrijfseconomie - Tim Monnee

Student Tim over Finance & Control

Meer weten over Finance & Control? Vraag het aan student Tim

Hey! Wat leuk dat je interesse hebt in de opleiding Finance & Control bij Inholland!

Mijn naam is Tim, ik ben 23 jaar oud en ik zit in de afstudeerfase van de opleiding Finance & Control in Diemen. In 2017 heb ik examen gedaan op het VWO met een dubbelprofiel E&M en C&M. Hier vond ik vakken zoals M&O en wiskunde A erg leuk, en hoewel dit niet mijn sterkste vak was vond ik economie ook erg interessant. Met mijn VWO achtergrond had ik natuurlijk naar de universiteit gekund, maar na een half jaar universiteit te hebben gedaan heb ik de keuze gemaakt om de overstap naar het hbo te maken. Deze keuze kwam voornamelijk voort uit het feit dat op de universiteit de afstand tussen studenten en docenten erg groot is en de theorie weinig aan de praktijk gelinkt werd.

Ik ging mij dus oriënteren op hbo-studies nadat ik al uitgebreid heb zitten kijken naar universitaire studies. Hierdoor wist ik al wel een beetje in welke richting ik wilde kijken, namelijk in de economische richting. Toch had ik nog geen flauw idee wat ik later wilde gaan doen, en ik was ook bang om wéér de verkeerde keuze te maken. Toen ik hoorde dat er bij Inholland een gedeelde propedeuse was voor de opleidingen Accountancy, Finance & Control en Business Studies en ben ik naar de open dag gegaan. De sfeer van de school was gelijk voor mij een pluspunt, omdat het gebouw niet heel groot was en de sfeer was erg ontspannen.

In het eerste jaar leerde ik over vier verschillende “vakgebieden” binnen Business Studies, en het blok Finance sprak mij het meeste aan. Na mijn eerste jaar heb ik dus de overstap gemaakt naar Finance & Control, waar ik gewoon in het tweede jaar verder zou gaan. Pas in het tweede jaar ben ik dus echt in de financiële wereld gedoken, maar ik vond het nog steeds erg nuttig om in het eerste jaar ook te leren over zaken zoals marketing en logistiek, zodat ik een brede kennis heb voor later.

De klassen zijn niet heel erg groot: vergelijkbaar met middelbare school klassen. Het contact met docenten gaat heel makkelijk, alle docenten zitten op makkelijk vindbare kantoortjes waar je bijna altijd even naar binnen mag lopen om iets te vragen. Docenten weten altijd wie je bent en beschouwen je als een individu, niet als nummer, wat de sfeer erg prettig maakt op school.

Ik heb in de opleidingscommissie van de opleidingen Accountancy en Finance & Control gezeten; als studentlid had ik heel veel inspraak over wat er met het onderwijs gebeurde en zag ik van dichtbij hoe de school met de feedback van studenten omgaat.

Heb je vragen over de opleiding, de school, hoe ik mijn keuze heb gemaakt voor Finance & Control: bedrijfseconomie of iets anders? Stuur mij gerust een mailtje!

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228