HBO - Rechten voltijd

Je kent jouw specialisme binnen het recht als je broekzak. 

Na je opleiding HBO-Rechten

Heb je de opleiding HBO-Rechten afgerond? Dan weet je hoe je het recht moet toepassen en informeer je moeiteloos particulieren, organisaties en bedrijven over hun rechtspositie. Je bent communicatief sterk, nauwkeurig, betrouwbaar en gedisciplineerd. Jij bent een breed inzetbare juridisch professional met de kennis en houding waar de arbeidsmarkt om vraagt.

Beroepsprofiel
De opleiding HBO-Rechten van Inholland leidt je praktijkgericht op tot juridisch professional die breed inzetbaar is op de arbeidsmarkt. Je hebt sterk ontwikkelde juridische, analytische en communicatieve vaardigheden en een gedegen kennis van het recht. Je werkt in een organisatie aan juridische vraagstukken, vaak in multidisciplinaire teams. Je kunt de belangen van de organisatie, klant of opdrachtgever bij deze juridische vraagstukken behartigen. Klantgerichtheid en gevoel voor diversiteit zijn hierbij je kracht. Je speelt in op een veranderend werkveld in een steeds veranderende samenleving.

Je wordt opgeleid tot:

 • juridisch medewerker
 • juridisch adviseur
 • beleidsmedewerker bestuurlijke en juridische zaken
 • vergunningverlener

Je wordt niet opgeleid tot:

 • advocaat
 • rechter
 • notaris
 • officier van justitie

Wat houdt jouw baan straks in?

We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies.

 • Juridisch medewerker/adviseur
  Adviseert, afhankelijk van het bedrijf, over juridische vraagstukken en verricht juridisch onderzoek. Beantwoordt vakinhoudelijke vragen, adviseert over wet- en regelgeving en behandelt beroeps- en bezwaarschriften.
 • Beleidsmedewerker bestuurlijke en juridische zaken
  Signaleert ontwikkelingen, verricht onderzoek en formuleert beleidsplannen en nota's. Ontwikkelt het (overheids)beleid en voert daartoe overleg met belangengroepen, bedrijven en deskundigen.
 • Vergunningverlener
  Toetst en beoordeelt aanvragen voor milieu-, bouw- en horeca- en andere vergunningen aan de geldende wet- en regelgeving. Verstrekt informatie over wetgeving, behandelt en verleent vergunningen en zorgt voor een correcte en procedurele afhandeling.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie HBO - Rechten?

Afgestudeerde Helen Eekhout aan het woord.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Een opleiding aan Inholland bereidt je voor op een volwaardige loopbaan in de beroepspraktijk. Toch zijn er studenten die zich na hun afstuderen nog verder willen ontwikkelen. Geldt dat straks voor jou, dan geeft je diploma je toegang tot diverse (master)opleidingen in binnen- en buitenland. Bij verschillende universiteiten kun je voor bepaalde studieonderdelen een vrijstelling krijgen. Daarnaast kennen diverse universiteiten verkorte opleidingen voor afgestudeerde hbo'ers.

 

Internationaal vergelijkbaar
Omdat bachelordiploma's internationaal beter vergelijkbaar zijn, kun je met je Nederlandse diploma ook aan het werk in het buitenland.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228