Landscape and Environment Management voltijd

"Ik wil met mijn kennis bijdragen aan het behoud en beheer van natuur, nu en later."

Afgestudeerde Bas Groeneveld

Huidige werkplek: Assistent-beheerder bij Natuurbeschermingsorganisatie het Zuid-Hollands Landschap
Studie: Landscape and Environment Management (LEM) aan Inholland Delft

Momenteel doe ik werkervaring op bij Het Zuid-Hollands Landschap, een stichting die vooral kleinere natuurgebieden beheert en beschermt - denk aan landgoederen en duinen. Sommige zijn pas verkozen tot de mooiste van Nederland! In overleg met onder meer boswachters plan ik beheermaatregelen. We brengen alle activiteiten, van onderhoud tot recreatie, in de gebieden in kaart. Zo krijgen we inzicht in wat er precies gebeurt en hoeveel het kost.

Ik koos de studie Landscape and Environment Management omdat hij heel gevarieerd is en projectmatig werken combineert met management en ecologie. Door mijn kennis van flora en fauna kan ik een natuurgebied effectief beheren. Tijdens de opleiding leerde ik dat kosten daarbij een belangrijke rol spelen, net als de belangen van bijvoorbeeld actiegroepen en boeren. Als natuurbeheerder moet je al die partijen op één lijn krijgen om je doelen te realiseren. Vergeleken met veel andere 'groene' opleidingen legt LEM meer nadruk op de interactie tussen steden, mensen en kleinere groene ruimtes.

Ik kan op mijn werkervaringsplek aangeven wat mijn persoonlijke leerdoelen zijn en daar naast mijn hoofdopdracht aan werken. Denk aan het organiseren van activiteiten. Ik hou me bezig met beleid, maar ook met de praktijk, en dat is precies wat ik wil. Misschien neem ik hierna een kijkje in het buitenland. Sinds ik tijdens mijn derdejaarsstage in Suriname onderzoek deed naar de habitat van apensoorten, ben ik aangestoken door de 'exotische' natuur. Tijdens mijn studie leerde ik de competenties om in Nederland én daarbuiten het verschil te kunnen maken. Ik wil in ieder geval met mijn kennis bijdragen aan het behoud en beheer van natuur, nu en later.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228