Landscape and Environment Management voltijd

"Ik wilde graag meer leren over de inrichting en gebruik van de ruimte in Nederland."

Student Rosemarie Rienstra

Mijn naam is Rosemarie ik ben 20 jaar en derdejaarsstudent Landscape and Environment Management.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?
Ik heb voor Landscape and Environment Management (LEM) gekozen, omdat ik graag meer wilde leren over de inrichting en gebruik van de ruimte in Nederland. Zoals het zo efficiënt mogelijk inrichten van de ruimte, watermanagement, milieukunde, en het ontwerpen en beheren van gebieden. Dit vind ik allemaal interessant.

En waarom heb je voor Hogeschool Inholland gekozen?
Ik heb voor Hogeschool Inholland Delft gekozen, omdat dit de enige hogeschool in de randstad is die deze opleiding biedt.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?
Ik heb de havo afgerond.

Vind je dat het hbo een groot verschil is met de opleiding die je hiervoor hebt gedaan?
Het hbo is niet per se moeilijker. Het is wel een andere manier van werken en leren. Zo werk je veel in groepsverband aan projecten, heb je (net als op de middelbare school) toetsen en leer je vaardigheden als presenteren, communiceren en flexibel zijn. Deze aspecten komen op de middelbare school minder aan de orde en daarom zou ik vooral zeggen dat de manier van leren anders is. Wij hebben ook regelmatig interessante excursies.

Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?
De opleiding ervaar ik als leuk en leerzaam. Mede door de excursies en projecten, waarbij je de theorie uit de hoorcolleges toepast, is het een afwisselende studie. Daarnaast hebben we een fijne groep studenten.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen?
Volgend jaar ga ik een halfjaar stage lopen bij een waterschap of bij een provincie. Ik ga daar zelfstandig een nader te bepalen onderzoek uitvoeren, waar ook een advies uit volgt.

Als je klaar bent met je studie, bij welk bedrijf of in welke branche zou je dan willen werken?
Na mijn opleiding zou ik bij een waterschap, ingenieursbureau of iets dergelijks willen werken.

En als alles mogelijk is, wat zou dan je opleidingsgerelateerde droombaan zijn?
Mijn opleidinggerelateerde droombaan is werken als adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling in Zuid-Amerika.

Ben je naast je studie lid van bijvoorbeeld een studievereniging of hou je jezelf bezig met andere studiegerelateerde activiteiten? Zo ja, zou je hier wat meer over kunnen vertellen?
Naast mijn studie werk ik in het promotieteam van Inholland en werk ik onder andere op Open Dagen en Proefstudeerdagen, om nieuwe studenten te informeren over de opleiding.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Als student LEM moet je vooral een positieve attitude hebben jegens de wereld om je heen en de motivatie hebben om deze te verbeteren.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden aan nieuwe studenten?
Ik zou de opleiding LEM aanraden omdat het een brede opleiding is. Je kunt er veel mee worden. Denk aan beleidsmedewerker bij een overheid, adviseur bij een bureau voor ruimtelijke ordening, maar ook boswachter, medewerker bij een ecologisch adviesbureau en wat al niet meer. Bovendien kun je in de studie zelf al aangeven welke onderwerpen jouw interesse hebben om je daar meer in te verdiepen.

Als laatste: Wat is jouw absolute tip voor aankomende studenten?
Mijn tip voor nieuwe studenten: Neem de tijd voor je studiekeuze. Ga bij jezelf na wat jouw echte interesses zijn (dus niet die van je omgeving) en maak dan een weloverwogen keuze.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228