Luchtvaarttechnologie voltijd

"Het was een epische race door Australië" 

Van zonneauto-constructeur naar racende coureur

Van jongs af aan heeft Ben Onland, student Aeronautical Engineering, de droom om aan de slag te gaan binnen de luchtvaartindustrie. Eerst wilde hij piloot worden, maar zijn interesse in technische vakken werd steeds groter. "De opleiding Aeronautical Engineering past perfect bij mij," zegt Ben enthousiast.

Een modelvliegtuig
Ben koos bewust voor een Engelstalige opleiding vanwege de internationale aard van het vakgebied. Ben: “Ik vond het best een uitdaging in het Engels, maar merkte al snel dat het goed te doen was. Daarnaast vind ik het contact met mijn internationale medestudenten heel leuk; zij zijn super gemotiveerd, dat werkt ontzettend inspirerend. Het hoogtepunt van de studie vond ik het DBT-project (Design, Build, Test) in het tweede jaar. Samen met andere studenten bouwden we een modelvliegtuig dat we ook echt de lucht in kregen en zagen vliegen. Dat is waar iedere toekomstige Luchtvaartingenieur van droomt,” glundert Ben.

Brunel Solar Team
Tijdens zijn stage kreeg Ben de kans om deel te nemen aan het Brunel Solar Team. Van jongs af aan volgt hij dit team en besloot zich aan te melden voor de bouw van een nieuwe, bijzondere ‘zonneauto’, genaamd NUNA12. “Uiteindelijk heb ik me op de allerlaatste dag aangemeld, omdat ik mijn brief zó vaak heb herschreven,” lacht Ben. “Het moest gewoon perfect zijn. Gelukkig werd ik uitgenodigd voor een gesprek en werd ik gekozen uit meer dan 130 sollicitanten. Ik wilde eerst naar de afdeling mechanica, maar ben overgestapt naar composieten, waar ik tijdens mijn studie ook veel over heb geleerd. Inholland heeft een speciaal ‘composietenlab’; dat maakt de opleiding zo uniek ten opzichte van andere studierichtingen.”

Student Aeronautical Engineering Ben Onland
Brunel Solar Team

Derde prijs
“Tijdens mijn stage werkte ik aan krachtanalyses en het aanpassen van autovormen,” vervolgt Ben. “Uiteindelijk kreeg ik de leiding over de totale productie van de auto, waarbij ik elk onderdeeltje van het voertuig leerde kennen. Na de productiefase volgden allerlei testdagen en uiteindelijk de epische race in Australië. Ondanks vele uitdagingen zoals bosbranden en harde wind, behaalden we als team de derde plaats. Daar zijn we tot op de dag van vandaag supertrots op!”

De tip van Ben
Voor de toekomst heeft Ben zijn zinnen gezet op een afstudeerstage in Zweden. Ben: ”Het is een land waar ik al mijn hele leven naartoe wil verhuizen. Mijn droom is om te werken bij een bedrijf, dat mij de vrijheid biedt om creatief te zijn en weinig bureaucratie kent. Mijn tip voor toekomstige studenten? Kies een stage waarbij je veel verantwoordelijkheid krijgt. Dat helpt enorm bij je ontwikkeling als professional."

Brunel Solar Team Finish
Brunel Solar Team race

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228