Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken voltijd

Studiekeuzecheck MBRT

Nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld in Studielink, ontvang je vanuit de Centrale Studentenadministratie per e-mail meer informatie over jouw Studiekeuzecheck en jouw persoonlijke Studiekeuzecheckpagina in Selfservice. De Studiekeuzecheck helpt je te bepalen of de opleiding die je hebt gekozen echt bij je past. Niet alleen omdat je dan met meer plezier je opleiding volgt, maar ook omdat de kans groter is dat je deze opleiding met succes afrondt. De studiekeuzecheck bij Inholland bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:
1. Je vult vooraf een online vragenlijst in. De uitslag ontvang je direct per mail.
2. Indien van toepassing maak je vooraf een huiswerkopdracht en neemt deze mee.
3. Je neemt deel aan de bijeenkomst bij Inholland waar je hoort wat jouw advies is. Binnen een aantal dagen ontvang je een bevestiging van het advies ook per e-mail.

Hoe ziet het programma van de Studiekeuzecheck bij Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken er uit?

De Studiekeuzecheck bestaat uit 1 dagdeel. Op deze middag maak je kennis met de opleiding en medestudenten. Je krijgt daarnaast een college (je krijgt informatie over de opleiding, over wat we van jouw verwachten en over het werkveld waarvoor we opleiden). Ook maak je een test. Door het maken van deze test merk je hoeveel je al van de opleiding MBRT en het werkveld weet. De test kan helpen om nog eens goed te ‘checken’ of de opleiding echt bij je past.

Ter voorbereiding op deze test krijg je studiemateriaal (zie hieronder bij ‘moet ik iets voorbereiden of meenemen’). Zorg ervoor dat je dit doorneemt, het neemt ongeveer 8 uur voorbereidingstijd in beslag.

Het kan zijn dat wij naar aanleiding van deze test (en de online vragenlijst die je al eerder hebt ingevuld) aanleiding zien om met je in gesprek te gaan. Dit gesprek is bedoeld om samen (in gesprek met een docent) nader te verkennen of de opleiding MBRT bij je past, en ook wat je eventueel zou kunnen doen om de aansluiting op de opleiding (nog) beter te maken. Dit gesprek vindt plaats op een tweede dagdeel, en is in principe alleen voor de studenten die hiervoor worden uitgenodigd. Mocht je zelf, na het 1e dagdeel, behoefte voelen om je studiekeuze nader te bespreken met een docent horen we dit ook graag, en kan je dit aangeven.

Moet ik iets voorbereiden of meenemen?

Ja. Ter voorbereiding doe je de huiswerkopdracht (pdf). En je bestudeert de onderstaande bijlagen.
Bijlage - Wiskunde oefentest (pdf)
Bijlage - De afdeling NG (pdf)
Bijlage - Fysica voor de beeldvorming en radiotherapie (pdf)
Bijlage - Radiologie techniek en onderezoek (pdf)
Bijlage - Thorax anatomie sobotta (pdf)
Bijlage - X thorax sobotta (pdf)

Wat je nodig hebt op de dag zelf, is een potlood, pen, rekenmachine en ID-kaart. Uiteraard ook je goede humeur!

Vragen?

Heb je vragen over de Studiekeuzecheck. Stuur dan een e-mail naar: skc.MBRT@inholland.nl

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!