Online inschrijven hbo

laden

Online inschrijven september 2017 (studiejaar 2017-2018) (aanmelden mogelijk vanaf 1 oktober 2016)

Heb je een keuze gemaakt voor een opleiding? Ga dan naar de site van Studielink om je aan te melden. Om te kunnen inloggen bij Studielink, heb je een DigiD-inlogcode nodig. Heb je deze nog niet, dan kun je de persoonlijke code aanvragen via de website van DigiD. Je kunt alleen een code aanvragen als je officieel staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Studenten met een woonadres buiten Nederland kunnen bij Studielink een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen om te kunnen inloggen.

Zodra je bent ingelogd in je Studielinkaccount kun je een inschrijvingsverzoek plaatsen voor studiejaar 2017-2018 (septemberinstroom). Zorg dat je adres- en contactgegevens correct in Studielink staan zodat je geen post of e-mail van Inholland misloopt.

Wil je in februari beginnen met je opleiding?
Lees meer over de februari-instroom

Belangrijke informatie voordat je je inschrijft:
Onder het kopje Inschrijven in de linkernavigatie vind je belangrijke informatie die je nodig hebt voor het inschrijven. Zoals de Inschrijfprocedure, de In- en uitschrijfregels en de Inschrijfvoorwaarden. Onder dit kopje vind je ook informatie over:
Studeren met een functiebeperking of studeren in combinatie met topsport
Instromen hoger jaar/verkort
Inschrijven masteropleiding
Inschrijven tussentijds

Aanmelden 21+ toets

Wil je je aanmelden voor de 21+ toets (colloquium doctum)? Dan dien je dit in Studielink aan te geven. Hoe je dit kunt doen staat overzichtelijk aangegeven in het Stappenplan aanmelden 21+ toets.

Na de inschrijving via Studielink

Nadat je het inschrijvingsverzoek via Studielink hebt ingediend, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Deze bevestiging betekent dat je verzoek doorgestuurd is naar Inholland.

Je ontvangt van de Centrale Studentenadministratie zo snel mogelijk meer informatie over hoe jij je aanmelding kunt afronden. Lees de inschrijfvoorwaarden voor meer informatie. 

Onderdeel van je inschrijving is het afgeven van een machtiging.
Lees meer over het Collegegeld en digitaal betalen

Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck is onderdeel van je aanmelding. Deze check is er om er zeker van te zijn dat je de juiste studiekeuze maakt.
Lees meer over de Studiekeuzecheck

Inschrijving afronden

Je bent pas ingeschreven als je tijdig d.w.z. op 31 augustus 2017, aan alle voorwaarden hebt voldaan. Als bevestiging van inschrijving ontvang je een e-mail en een bevestigingsbrief met je collegekaart.

Internationale studenten

Wanneer je als internationale student bij Inholland wilt komen studeren en je hebt een niet-EU nationaliteit dan dien je een visum aan te vragen om naar Nederland te kunnen reizen.  Ga voor uitgebreide informatie over de visumprocedure naar de Engelstalige website.
Bekijk de procedure

Voor studenten met de Surinaamse nationaliteit geldt een afwijkende procedure.
Bekijk de procedure

Vragen over toelating en inschrijving

Heb je inhoudelijke vragen over toelating en inschrijving, kijk eerst in de FAQ of jouw vraag hierbij staat.
Heb je vragen over het gebruik van Studielink zoals bijvoorbeeld over het wachtwoord, inloggen of het wijzigen van persoonsgegevens? Kijk op de website van Studielink.