Sociaal Juridische Dienstverlening voltijd

Je bent een echte mensenkenner. Zet het recht in om mensen te helpen en maak het verschil!

Na je opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening

Heb je de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening met succes afgerond? Dan kun jij professioneel omgaan met heel verschillende mensen en organisaties. Je houdt het overzicht. En je weet wat de gevolgen zijn voor juridische beslissingen op de alledaagse realiteit van mensen en bedrijven. Boven alles ben je een echte mensenkenner en altijd op zoek naar oplossingen. Zet het recht in om particulieren en organisaties te helpen en maak het verschil!

Je wordt opgeleid tot:

 • consulent wet inburgering
 • adviseur werk en inkomen
 • cliëntvertrouwenspersoon jeugdzorg
 • schuldhulpverlener

Je wordt niet opgeleid tot:

Wat houdt jouw baan straks in?

We maken het graag nog iets concreter. Na afronding van je studie kun je werken in onder meer de onderstaande functies.

 • Consulent Wet Inburgering
  Je begeleidt mensen bij het inburgeringstraject op basis van de Wet Inburgering. Meestal werk je bij een sociale dienst waar je intakegesprekken voert, de inburgeraars informeert over hun rechten en plichten en zaken voor ze regelt.
 • Adviseur werk en inkomen
  Je begeleidt werkzoekenden en werkgevers met vragen over werk en inkomen of bij het vervullen van vacatures. Je voert een uitkeringsgesprek, adviseert over sollicitatieprocedures, motiveert de klant om de juiste baan te zoeken en werft de meest geschikte kandidaat voor een baan.
 • Cliëntvertrouwenspersoon jeugdzorg
  Je treedt op als belangenbehartiger van de cliënten en ouders/verzorgers in de jeugdzorg. Je verstrekt op verzoek van de cliënten en ouders/verzorgers informatie en advies over de rechten binnen de jeugdzorg.
 • Schuldhulpverlener
  Je helpt particulieren en/of bedrijven met het oplossen van hun problematische schulden. Dat doe je door te kijken naar de financiële situatie van de klant en een plan van aanpak op te stellen. Het doel is om de klant weer controle te geven over zijn of haar geldzaken.

"Sociaal Juridische Dienstverlening is een goede keuze voor studenten die recht willen combineren met praktische vakken."

Sandra Zock, afgestudeerde

Lees verder

Ontdek 24/7 onze opleidingen

Bezoek de Altijd Online Open Dag

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Verder studeren?

Dat kan! Het diploma van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening geeft je toegang tot een breed aanbod aan (master)opleidingen in binnen- en buitenland.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!