Sociaal Juridische Dienstverlening voltijd

"Deze studie is een goede keuze voor studenten die recht willen combineren met praktische vakken."

Afgestudeerde Sandra Zock

Goed contact met docenten en studenten
Ik heb gekozen voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening omdat de majors en minors een mix zijn van recht en praktische vakken zoals gespreksvoering, methodiek en juridische vaardigheden. Daarnaast vind ik het leren op het hbo prettig; het contact met de docenten en studenten.

Een dynamische functie
Ik ben geïnteresseerd in verschillende beroepsvelden. Graag zou ik iets in beleid en bestuur willen doen, maar op dit moment zou ik graag willen beginnen als klantmanager werk of schuldhulpverlener bij de gemeente. Wat ik in ieder geval belangrijk vind is cliëntcontact en een dynamische functie. Op dit moment wil ik eerst aan de slag om zo te ontdekken welke richting ik echt in wil en dan zal ik gaan doorstuderen.

Leuke en spannende tijd 
Ik vond de inhoud van de opleiding goed, ik heb het niet te zwaar gevonden. Wat ik erg leuk vond was stage lopen. Ik heb een half jaar stage gelopen bij een advocatenkantoor in Rotterdam; dit is een niet-typische Sociaal Juridische Dienstverlening-stageplaats. Ik heb het daar erg naar mijn zin gehad en heb veel geleerd. Ik heb gekozen voor deze stageplaats omdat ik wilde kijken in de advocatuur en om te besluiten of ik na mijn studie zou willen doorstuderen.

Scriptieprijs
Het afstuderen was een leuke en zeer spannende tijd. Mijn onderzoek was gericht op de euthanasie. Ik heb onderzocht hoe de huidige stand van zaken is en hoe dat zich heeft ontwikkeld. Ik heb daarbij gekeken naar de juridische, politieke en maatschappelijke ontwikkeling. Hiervoor heb ik de scriptieprijs gekregen.

Prettige leeromgeving
INholland is voor mij altijd een prettige leeromgeving geweest. Het gebouw ziet er natuurlijk goed uit, maar ook het contact met de docenten is altijd prettig geweest, daarnaast heb ik zoveel mensen leren kennen van mijn eigen opleiding en ook van andere opleidingen omdat ik voor studentenuitzendbureau Asa Student Campus heb gewerkt. Ik heb vooral op open dagen gewerkt en aankomende studenten voorlichting gegeven.

In de maatschappij
Ik zou studenten aanraden deze opleiding te volgen wanneer zij een studie zoeken met recht, maar ook andere vakken willen volgen dan alleen maar recht. Sociaal Juridische Dienstverlening is de juiste studie voor diegenen die graag in de maatschappij willen werken. Studenten die door willen studeren, bijvoorbeeld Nederlands Recht aan de universiteit, raad ik HBO - Rechten aan, in verband met mogelijke vrijstellingen.

Tip!
Zorg ervoor dat je achter je studiekeuze staat en kies niet zomaar een studie. De goede keuze kan je maken door middel van het bezoeken van open dagen en te gaan proefstuderen. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens je studie eigen inzet en initiatief toont en beschikt over doorzettingsvermogen. Wanneer er iets niet goed gaat, is het zo verstandig daar zelf achter aan te gaan.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228