Sportkunde deeltijd

Vergroot als sportkundige jouw kennis over leefstijl en gezondheid en volg flexibel jouw individuele route naar je hbo-diploma.

Voltijd | Deeltijd

Sport en bewegen is belangrijk voor iedereen. Niet alleen om gezond en fit te worden en te blijven, maar ook om mee te doen in de maatschappij. Misschien heb je daar als trainer, fitnessinstructeur of in een andere functie al ervaring mee. Wil je je kennis vergroten en als hbo-sportkundige nog meer betekenen voor mensen? Kies dan voor onze deeltijdopleiding Sportkunde en leer over alle aspecten van bewegen en leefstijl.

Sportkunde studeren op je eigen manier

Ook als je vanuit een heel ander vakgebied een carrièreswitch wilt maken om serieus aan de slag te gaan met de leefstijl en gezondheid van individuen en groepen is deze flexibele deeltijdopleiding geschikt voor jou.

De deeltijdopleiding Sportkunde is flexibel en daardoor goed te combineren met werk en privé. Want samen met ons bepaal jij je leerroute en studietempo. Met deze opleiding leer je vooral thuis én op je werk: de plek waar je de theorie van Sportkunde in de praktijk brengt. Daarbij houden we rekening met de kennis en ervaring die je nu al hebt. Samen met je medestudenten en leercoaches vorm je een professionele community waarin je met en van elkaar leert.

Klinkt interessant? Lees meer over de deeltijdopleiding Sportkunde

niveau
Bachelor
duur
4 jaar
Deeltijd
locatie
Haarlem
taal
Nederlands

Wat je moet weten over Sportkunde deeltijd

  1. Je wordt hbo-sportkundige via een flexibele, individuele route, waarmee jij leren, werk en privé combineert zoals jou dat uitkomt.
  2. Je werkt bij voorkeur 16 uur (minimaal 8, maximaal 32 uur) op een relevante plek waar sporten, bewegen, leefstijl of een combinatie hiervan centraal staat. In overleg met jouw werkgever (of een contact uit het werkveld, als je zzp’er bent) start je jouw flexibele leerroute.
  3. We houden rekening met je eerder verworven competenties: jouw kennis en ervaring als professional in sport, bewegen en leefstijl tellen mee.
  4. Met je persoonlijke leercoach maak je een leerovereenkomst waarin je zelf je studievolgorde en -tempo bepaalt.
  5. De deeltijdopleiding Sportkunde is opgedeeld in semesters van een half jaar. Naast online contact kom je zes keer per semester op vrijdag bijeen in Haarlem.
  6. Je bouwt gedurende je opleiding aan je eigen portfolio. In overleg met je leercoach bepaal je op welke manier jij de leeruitkomsten aantoont.
  7. Je komt in contact met medestudenten: professionals met wie je een eigen netwerk kunt opbouwen om kennis en ervaring te delen.
  8. Je specialiseert je in de sociaal-maatschappelijke en leefstijlaspecten van sport en bewegen, in aangepast sporten of in gezondheidsmanagement.
  9. Met jouw hbo-diploma ben je breed inzetbaar, bijvoorbeeld als gezondheidsmanager van een bedrijf, buurtsportcoach, leefstijlcoach, sportbeleidsmedewerker bij een gemeente, sport- en bewegingsdeskundige, revalidatiebegeleider of advanced personal trainer (APT).

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228