Sportkunde deeltijd

Toelatingseisen Sportkunde deeltijd

Je kunt een hbo-opleiding volgen als je een diploma havo, vwo of mbo-4 (of gelijkwaardig) hebt. Na je inschrijving bij Studielink doe je een proefmodule en heb je een intakegesprek met een leercoach zodat je nog zekerder weet dat je de goede opleiding hebt gekozen. Je kunt de opleiding starten met:

Havo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid 

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Vwo

Profiel Economie & Maatschappij

Profiel Cultuur & Maatschappij 

Profiel Natuur & Gezondheid

Profiel Natuur & Techniek

Diploma zonder profiel
Mits je geen deficiëntie hebt

Mbo en andere

Mbo-4 diploma

Hbo- of wo-propedeuse
Mits je geen deficiëntie hebt

Hbo- of wo-bachelor
Mits je geen deficiëntie hebt

Diploma gelijkwaardig aan bovengenoemde diploma's.

Mbo 3 of lager

Meer uitleg over toelating

Intake

Na je inschrijving heb je een intakegesprek met je beoogd leercoach. Na dit intakegesprek krijg je van ons een toelatingsadvies. Daarnaast ga je aan de slag met een kleine leeruitkomst waarin je kan onderzoeken of deze manier van leren bij je past.

Sportmedisch onderzoek

Voordat je aan de deeltijdopleiding Sportkunde begint, laat je je gezondheid checken tijdens een sportmedisch onderzoek. Zo krijg je inzicht en advies over jouw gezondheid, zodat je veilig de opleiding kunt doorlopen. Het sportmedisch onderzoek is een 'gezondheidscheck aan de poort', je kunt hierop niet afgewezen worden. Als je een beperking hebt, kun je ook aan het sportmedisch onderzoek meewerken.

Meer informatie over het sportmedisch onderzoek

Ander diploma

Je hebt een diploma mbo zonder niveauaanduiding, of een ander Nederlands diploma

In het algemeen kun je met de opleiding starten als je diploma vergelijkbaar is met een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt Inholland je diploma. Is de uitslag negatief en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je laten zien dat je toch geschikt bent om de opleiding te volgen via de Toelatingstoets.

Lees meer over de Toelatingstoets >

 

Buitenlandse vooropleiding

Je hebt een buitenlandse vooropleiding

Als je een diploma in het buitenland hebt gehaald en wilt studeren bij Inholland, ben je ook van harte welkom. Daarvoor moet je diploma wel gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma havo, vwo of mbo-4. Om de lessen te kunnen volgen, moet je daarnaast het Nederlands voldoende verstaan, spreken en schrijven. Alleen dan haal jij het maximale uit je studie bij Inholland. Daarom moeten studenten met een buitenlandse vooropleiding laten zien dat zij de Nederlandse taal beheersen op niveau B2 (Europese Referentiekader). Dit kan onder andere met een diploma NT2-programma II (onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren). Je kunt een NT2-examen afleggen bij DUO.

Wanneer je een Nederlandstalige opleiding gaat volgen aan Hogeschool Inholland moet je kunnen aantonen dat alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 op uiterlijk 1 september 2024 zijn behaald. Het Staatsexamen Nt2 wordt op het laatst in juli aangeboden.

 

Voorbereidingscursussen

Moet je een toelatings- of deficiëntietoets maken?

Volg dan een van onze korte voorbereidingscursussen. Hiermee kun je de slagingskans van de toelatings- of deficiëntietoets namelijk flink verhogen. Ook als je je wilt bijscholen of je kennis wilt opfrissen, dan kun je bij ons terecht.

Bekijk al onze voorbereidingscursussen

Vrijstellingen

Heb je al de nodige ervaring opgedaan?

Een vrijstelling krijgen voor een volledige leeruitkomst is zeldzaam. De ervaring die je al hebt opgedaan kan je misschien wel gebruiken voor de opbouw van je portfolio. Je leercoach helpt je hiermee op weg.

Heb je een mbo-4 diploma?

Dan is de breed georiënteerde hbo-opleiding Sportkunde een mooie doorontwikkeling. Je verdiept je namelijk in theorie, projectonderwijs en onderbouwing van praktijkvaardigheden op het gebied sport, gezondheid en leefstijl.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Hulp nodig bij je studiekeuze?

  • Weet je nog niet wat en waar je wil studeren? Doe dan de online Studiekeuzetest, of volg een Studiekeuzeworkshop met andere studiekiezers.
  • Heb je al een beetje een idee welke opleiding je wil volgen, en wil je nog een paar laatste punten checken? Stel dan je vraag aan een student of neem contact op met een van onze vijf Studiekeuze Adviescentra.
  • Wil je kennismaken met de opleiding en de sfeer proeven? Bezoek dan een (online) Open Dag.
  • Wil je weten of deze opleiding echt bij je past? Kom dan een dag Proefstuderen. Zo ervaar je hoe het is wanneer je voor deze studie kiest.

 

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228