Werktuigbouwkunde deeltijd

Vanaf nu sta jij aan de basis van nieuwe producten. En met specialisten in marketing en finance worden jouw vindingen een commercieel succes.

Na je opleiding

Na vier studiejaren heb je voldoende bagage om een voortrekkersrol te spelen bij technologische ontwikkelingen. Vanaf nu sta jij aan de basis van nieuwe producten. Met Werktuigbouwkunde kun je dan ook veel kanten op. Welke carrièrepad je ook kiest, je komt al snel terecht in een interessante werkomgeving met andere technische mensen. En met specialisten in marketing en finance voor commercieel succes van jouw vindingen.

Dit is straks jouw werkveld
In jouw werkveld liggen de komende jaren talloos veel uitdagingen te wachten. De maatschappij vraagt om alternatieve energie, duurzame en schonere auto's en nieuwe apparaten om zorg nog prettiger, efficiënter en goedkoper te organiseren. En het bedrijfsleven is gebaat bij bijvoorbeeld geavanceerde productiemiddelen en transportmiddelen. Er zijn werktuigbouwkundigen als jij voor nodig om de oplossingen uit te dokteren. Waar zet jij je tanden in?

Je wordt opgeleid tot:

 • Ontwerper-constructeur werktuigbouwkunde
 • Proces engineer procesindustrie
 • Accountmanager technische producten
 • Klimaattechnicus
 • Werktuigbouwkundige

Je wordt niet opgeleid tot:

 • Monteur

Wat houdt jouw baan straks in?

Met een bachelordiploma Werktuigbouwkunde op zak gaan vele deuren voor je open. Afgestudeerde studenten (alumni) ervoeren dit al vóór jou. Zij stippelden net als jij van tevoren een carrièrepad uit en studeerden met dat doel af. Waar kwamen ze terecht? Vaak in multidisciplinaire teams, waarin ze samenwerken met andere technische professionals en specialisten op het gebied van marketing of finance. Een paar beroepen op een rij:

 • Ontwerper-constructeur werktuigbouwkunde
  Ontwerpt en ontwikkelt constructies variërend van machines en apparaten zoals hijskranen tot overspanningen voor bruggen. Daarvoor zijn naast technische ook commerciële skills nodig om dergelijke opdrachten in de wacht te slepen.
 • Proces engineer procesindustrie
  Houdt zich bezig met chemische processen om producten en grondstoffen zoals verf en waspoeder te maken. De proces engineer controleert en begeleidt de productontwikkeling en zoekt uit hoe het proces beter kan.
 • Accountmanager technische producten
  Richt zich vooral op de commerciële kant van het vak, bijvoorbeeld bij een fabrikant van bouwmaterialen en machines. De accountmanager legt nieuwe relaties met (mogelijke) klanten, onderhoudt deze contacten en sluit contracten af. Hij of zij volgt ondertussen de marktontwikkelingen op de voet om nieuwe verkoopmogelijkheden te ontdekken en benutten.
 • Klimaattechnicus
  Ontwerpt en bouwt installaties voor de airconditioning en is ook betrokken bij de plaatsing en aanpassing van installaties. Hiervoor is commercieel en technisch inzicht nodig plus verstand van techniek en van financiële zaken.
 • Werktuigbouwkundige
  Bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt producten zoals gereedschap, transportwerktuigen en motoren. Het kan ook gaan om de allergrootste constructiewerken, zoals skeletten van gebouwen, kranen en masten.

Waar kun je bijvoorbeeld terecht met de studie Werktuigbouwkunde?

Tim studeerde af aan de opleiding Werktuigbouwkunde van Inholland. Hij vervolgde zijn studie aan de TU Delft, waar hij vervolgens ook promoveerde. Tim is momenteel Director of Operations and Technology van MediShield, Technology Director bij Surge-On Medical en onderzoeker en docent aan de TU Delft. Begin 2016 ontving Tim de Prins Friso Ingenieursprijs.

Hoe Tim zo ver is gekomen? Bekijk zijn verhaal!

Open Avond 30 oktober

Meld je aan

Aanmelden tot 1 augustus

Inschrijven

Interesse?

Neem contact met mij op

 

Verder studeren

Je bachelordiploma is een springplank om verder te duiken in de wereld van werktuigbouwkunde. Zo kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de studie Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Als je die opleiding hebt afgerond, mag je de titel ir. voeren.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!