Werktuigbouwkunde deeltijd

Praktische informatie Werktuigbouwkunde deeltijd

Start september 2023

September. (Week 36: maandag 4 september - vrijdag 8 september 2023)

Duur opleiding

3,5 - 4 jaar*

Titel

Bachelor of Science (BSc) of ingenieur (ing.)

* Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je vrijstellingen krijgen. Neem voor meer informatie contact op met de Centrale Studentenadministratie via 023-5223228 of CSA@Inholland.nl.

Bekijk de bachelortitels per opleiding (pdf)

Subsidieregeling

Je betaalt zelf de kosten bij inschrijving. Je kunt met je werkgever afspreken dat deze je kosten deels of volledig vergoedt. Sluit daartoe een studieovereenkomst af met je werkgever af. Werkgevers kunnen tot € 2.700 per student ontvangen via de RVO-subsidieregeling.

Collegegeld 2023-2024

€ 1.934 *

Ga je voor het eerst studeren?
Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit, betalen in het studiejaar 2023-2024 de helft van het collegegeld. Voor een deeltijdopleiding betaal je dan voor het eerste jaar € 967 * in plaats van € 1.934 *.
Lees meer over deze korting

*Het bedrag kan afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden verschillen. Bekijk voor de zekerheid de collegegeldwijzer.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding gaan volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering (lening, aanvullende beurs en reisproduct)? Je kunt onder bepaalde voorwaarden toch geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen.
Lees meer over het levenlanglerenkrediet

STAP-budget

Ben je 18 jaar of ouder en heb je geen recht (meer) op studiefinanciering? Vraag dan het STAP-budget aan en ontvang jaarlijks tot € 1.000 aan subsidie. Hiermee studeer je voordelig en een maak je een mooie (vervolg)stap in je carrière!

Lees meer over het STAP-budget

Overige kosten

Boeken eerste jaar: ca. € 500

Geschikte laptop

Een goede laptop is onmisbaar om goed onderwijs te volgen. We verwachten dan ook dat je in het bezit bent van een laptop waarop je kunt werken met de programma's die je nodig hebt voor je opleiding.

Waar moet een geschikte laptop aan voldoen?
Bekijk de specificaties

Volg deze opleiding in...

Alkmaar

Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar
Meer over deze locatie

Open Avond 1 november

Bekijk wat je kunt verwachten

Hoe schrijf je je in?

Inschrijven

Hoeveel punten moet je halen?

Studiebelasting

Je haalt vijftien studiepunten per onderwijsperiode en dus zestig studiepunten per jaar. Hoeveel tijd je hieraan besteedt, hangt af van jouw studietempo, kennis en vooropleiding. Houd rekening met twintig tot dertig uur per week. In de eerste drie jaar krijg je vier vakken per periode. Je volgt per vak twee college-uren op maandag. In totaal heb je dus acht uur college per week. Het meeste werk doe je thuis. Je bent gemiddeld twaalf uur per week bezig met zelfstudie. Belangrijk is om elke week dit aantal uren te maken. Dan blijf je bij en houd je het deeltijd studeren het beste vol naast je werk en je privéleven.

Bindend studieadvies

Tijdens het tweede jaar bekijken we jouw behaalde studieresultaten. Voldoe je aan de voorwaarden om verder te studeren? En, is de opleiding haalbaar? Op basis hiervan krijg je een studieadvies. Zo weet je op tijd of je kunt doorgaan of een switch moet maken. Het belangrijkste hierbij is het aantal behaalde studiepunten (European Credits of EC's). Wanneer je onvoldoende punten hebt gehaald, dan krijg je een negatief Bindend studieadvies. Je kunt dan niet bij dezelfde opleiding aan Hogeschool Inholland verder studeren.

Meer informatie over het Bindend studieadvies

Wat je moet weten over Werktuigbouwkunde deeltijd

  1. De opleiding duurt vier jaar en volg je naast jouw baan.
  2. De collegestof gaat over het ontwerpen, construeren en berekenen van machines, technische installaties en producten.
  3. Je besteedt ongeveer twintig tot dertig uur per week aan je studie.
  4. Als je naast een zware baan en een druk gezinsleven studeert, komt je sociale leven op een laag pitje te staan.
  5. Werktuigbouwkunde is een veelzijdig én internationaal vak. Ook in het buitenland staan bedrijven te springen om gedreven vakmensen.
  6. Met een bachelordiploma Werktuigbouwkunde op zak gaan vele deuren voor je open.

Bijzondere omstandigheden?

Onze decanen zijn er voor je wanneer je bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of een beperking hebt. Ook kun je bij de decaan terecht als je topsport combineert met studeren, of wanneer er familieproblemen zijn. Denk jij dat je wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Neem voordat je je inschrijft contact op met decanaat.alkmaar@inholland.nl.

Lees meer

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228