Luister via iTunes Luister via Spotify Luister via Soundcloud

Inholland Podcast

Bij Hogeschool Inholland maken onze medewerkers verschillende podcasts voor studenten, collega’s en het werkveld. Deze podcasts gaan over tal van onderwerpen zoals het werk van onze docenten en hun visie op onderwijs, ervaringen en leermomenten van studenten, de werving van nieuwe collega’s, visie op de toekomst van onze lectoren en meer.

Nieuwsgierig geworden?

Luister de podcasts hieronder op onze website of via één van de podcastapps zoals iTunes, Spotify of Soundcloud. Abonneer je op onze podcastseries zodat je gemakkelijk terug kunt luisteren én op de hoogte blijft van nieuwe afleveringen!

Inholland podcast

Laat je inspireren door de mooiste studentenverhalen van Hogeschool Inholland. Hoe ervaren ze studeren? Van welke fouten hebben ze geleerd? Hoe zetten ze door? Volgen ze hun hart? En welk advies hebben ze om het optimale uit je studie te halen?

Rondje om

In de podcast 'Rondje om' hoor je docenten van Hogeschool Inholland praten over hun passie voor het docentenvak. Waarom zijn ze docent geworden? Wat is hun visie op onderwijs? Hoe moeten studenten zich ontwikkelen? En welke bijzondere ervaringen hebben ze opgedaan?

Inholland Alkmaar

In deze podcastserie delen studenten van Inholland Alkmaar hun ervaringen. Wat vinden ze het leukste aan hun opleiding? Wat leren ze? En hoe werken ze samen? In elke aflevering staat één interessegebied centraal.

Inspiring students

Inspiring Students is een podcast ontstaan tijdens de avondklokuren van COVID19; een oproep van studenten om weer motivatie te vinden, creatief te zijn, ‘out of the box’ te kunnen denken, durven dromen over een stage of study abroad, zichzelf weer uitdagen, opzoek naar samen zijn, weer ‘lekker in je vel’ voelen. Tijdens de podcasts worden verschillende thema’s besproken; van netwerken tot creativiteit en van fitter voelen tot ontspannen.

On The Spodcast

In de podcast ‘On The Spodcast’ van het domein Business, Finance & Law interviewt docent Lisa Ottolander mensen die verbonden zijn aan het domein. In iedere aflevering wordt een actueel onderwerp besproken en kennis en ervaringen gedeeld. Resultaat: Een persoonlijk, laagdrempelig, leuk en inspirerend gesprek tussen collega’s, studenten en mensen uit het werkveld.

Een blokje om met

In deze Podcast spreek Rense de Beijer met docenten van de opleiding Social Work van Hogeschool Inholland. Veel van de docenten hebben – voordat ze aan de slag zijn gegaan als docent – zelf gewerkt als Sociaal Werker, en daarover ga ik ze in gesprek in deze Podcast. Hoe is het om Sociaal Werker te zijn? Welke kwaliteiten heb je daarvoor nodig? En hoe ziet een werkdag eruit?

The Design Thinking Podcast

Ben jij nog niet bekend met Design Thinking of overweeg je Design Thinking toe te passen? Dan is dit de perfecte podcast voor jou om inzicht te krijgen in deze methode. Door lector Guido Stompff.

Master Leren en Innoveren

In deze podcastserie vertellen oud-studenten van de Master Leren en Innoveren (MLI) over hun werk en de rol die de MLI daarin speelt. De masteropleiding Leren en Innoveren van Hogeschool Inholland is voor onderwijsprofessionals die een effectieve bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling en innovatie van het onderwijs in de eigen organisatie.

Babbeltruc

Delano duikt in de wereld van studenten. Dé Inholland podcast van Inholland Amsterdam/Diemen. Met achtergrond muziek door Inholland studenten van het conservatorium in Haarlem.

Teaching, learning & technology

In deze podcast gaat Jeroen Bottema in gesprek met lector Jos Fransen en Huug de Deugd, interim-voorzitter College van Bestuur, over toekomstgericht onderwijs bij Inholland. Jos bepleit het nadenken over en herinrichten van onderwijs vanuit onderwijskundig perspectief.